Martin Helme valitsusele: pange amet maha ja minge minema (102)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Madis Veltman

EKRE esimees Martin Helme kutsus ühismeedias inimesi üles uusi valitsuse piiranguid eirama ning lisaks nõuab ta valitsuselt tagasiastumist. 

Helme sõnul ei ole ta uute piirangutega nõus. «Valitsus eesotsas Kiige ja loomulikult valitsusjuhina kogu valitsuse töö eest vastutava peaminister Kallasega on täielikult läbi kukkunud koroona ohjamises igal tasandil. Alates piiril kontrollimisest jätkates vaktsineerimisega ja lõpetades rahvaga suhtlemisega. Ja nüüd karistatakse jälle kogu rahvast oma suutmatuse eest,» sõnas Helme.

EKRE esimees kinnitas, et ei ole vaktsineerimisvastane - ka tema ise on vaktsineeritud -, kuid see, kuidas valitsus vaktsiine reklaamib, teeb tema sõnul iga inimese lisaks valitsusvastaseks olemisele ka vaktsineerimisvastaseks. «Ja see, kuidas Kallase valitsus karistab kogu ühiskonda oma saamatuse ja võimetuse eest on tülgastav,» põrutas Helme.

«Minge minema. Pange amet maha ja minge minema. 15 suvalist nime telefoniraamatust saab ka riigi valitsemise ja koroona ohjamisega paremini hakkama kui teie! Teie, kes te panite oma kohvisõbrast koalitsiooniläbirääkijaga koalitsioonileppesse põhiülesandeks koroonaga hakkama saamise. Te olete läbi kukkunud ka omaenda mõõdupuu järgi.»

«Ma kutsun üles inimesi kodanikuallumatuse korras eirama valitsuse uusi keelde. Oma võimuletulekujärgse seitsmekuise tegevusetuse ja võimetuse järel otsustati üleöö kruvid jõhkralt kinni keerata, et näidata, et ollakse kuidagigi olukorra peremehed. Ei olda. Karistatakse valimatult kõiki enda läbikukkumise eest. Me ei pea nende uute piirangutega nõustuma. Me ei pea selle läbikukkunud valitsusega nõustuma.»

Helme lisas lõpetuseks, et eelmine valitsus sai oma tööga hakkama ning küllap saab järgmine ka.

Kommentaarid (102)
Copy
Tagasi üles