Ilma nakkusohutuse tõendita jääb kultuuri nautimine ära (5)

Indrek Ojamets
, ajakirjanik
Copy
Eestis nõutakse üritustel osalejatelt sissepääsul koroonatõendi ettenäitamist - kas siis telefoniekraanil või väljaprindituna paberil.
Eestis nõutakse üritustel osalejatelt sissepääsul koroonatõendi ettenäitamist - kas siis telefoniekraanil või väljaprindituna paberil. Foto: Konstantin Sednev

Teatrietenduse, kontserdi või muu rahvarohke ürituse külastamine on edaspidi vaktsineerimata ja koroonat mitte põdenud inimesele senisest tülikam ja mõnel juhul ka kulukam. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) teatas, et juhul kui külastaja enda nakkusohutust tõendada ei suuda, siis üldjuhul piletiraha talle ei tagastata.

Esmaspäevast peab olema suuremate ürituste külastajate nakkusohutus tõendatud. Ilma kontrollita võib sisetingimustes toimuvatel üritustel viibida kuni 50 ning õues kuni 100 osalejat. Nakkusohutu on inimene siis, kui ta on kas vaktsineeritud, Covid-19-haiguse läbi põdenud või on ette näidata negatiivne testitulemus. Nakkusohutust ei pea tõendama alla 18-aastased, küll aga tasub alaealistel dokument kaasa võtta, et oma vanust tõendada.

TTJA märkis, et kui üritus toimub, aga osaleja ei soovi või ei suuda asjakohaselt nakkusohutust tõendada, ei ole tal üldjuhul õigust piletiraha tagasi saada. Korraldaja võib aga omal soovil külastajatele testimise mõistlikel tingimustel korraldada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles