Erikomisjon tutvub ettepanekutega vaktsineerimise korraldamiseks

BNS
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon kohub reedesel avalikul istungil koolijuhtide, ettevõtete, sealhulgas erameditsiiniettevõtete ja omavalitsuste esindajatega, et kuulata ära ka nende ettepanekud vaktsineerimise tõhustamiseks.

Erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul puudus komisjonil valitsuse esindajate ärakuulamise järel veendumus, et Covid-19 vastu vaktsineerimisel pingutatakse juhtimistasemel piisavalt, et maksimaalselt ära kasutada kõiki võimalusi inimeste immuniseerimiseks.

«Riigieelarve kontrolli erikomisjonil ei ole kindlust, et äsja valminud uus vaktsineerimisplaan oleks praktikas täies mahus realiseeritav. See on ka põhjus, miks komisjon arutab täna taas seda teemat. Täna kaasame sõltumatuid eksperte ja huvirühmade esindajaid, et kuulda nende ettepanekuid, kuidas vaktsineerimist tõhusamaks muuta ja milliseid uusi võimalusi selleks veel kasutada saaks,» rääkis Reinsalu.

Erikomisjoni istungile on kutsutud riigikontrolör Janar Holm, sotsiaalministeeriumi Covid-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer ning Eesti koolijuhtide ühenduse, Eesti Perearstide Liidu, Tallinna kiirabi, Eesti Tööandjate Keskliidu, Circle K Eesti ASi, Eesti Linnade ja Valdade Liidu, Tallinna Strateegiakeskuse, ASi Tallink Grupp, SYNLAB Eesti OÜ, Confido Meditsiinikeskuse ja Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu esindajad.

Riigieelarve kontrolli erikomisjon erakorraline avalik istung algab kell 11 ja on jälgitav veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles