Teili Piiskoppel: mõned migrandid kartsid Valgevene piirivalvureid

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Leedu ja Valgevene piiril tegutsenud ESTPOL5 rühma juht Teili Piiskoppel sõnas, et ajapikku hakkas piiri ületama järjest enam perekondi.
Leedu ja Valgevene piiril tegutsenud ESTPOL5 rühma juht Teili Piiskoppel sõnas, et ajapikku hakkas piiri ületama järjest enam perekondi. Foto: Andres Haabu

Esimene ESTPOL5 meeskond naasis laupäeval kuu aega kestnud lähetuselt Leedust. Meeskonna juhi Teili Piiskoppeli sõnul olid Valgevene poolt tulnud vahele jäänud migrandid rahumeelsed, aga mõnel korral oli vaja kasutada käeraudu.

Kuidas olid teie töötingimused? Kui pikad olid tööpäevad ja kus ööbisite?

Tööpäevad olid nii, et 12 tundi päevane vahetus ja sellele järgnes 14 tundi õhtust vahetust järgmisel päeval ja siis olid vabad päevad, nagu töö- ja puhkeaja seadus ette näeb. Töö- ja elamistingimused olid leedulaste poolt täiesti korralikud – ööbisime hotellis.

Kui palju teie ja teie kolleegid selle kuu jooksul illegaalidega näost näkku kohtusite?

Meie ülesandeks olid nii objektivalve piirivalvepunkti territooriumil asuva laagri valvamisena kui ka piiril patrullimine. Piiril pidasime migrante kinni täpselt nii palju, kui olukord nõudis. Meeskonnana kokku nägime mõndsadat migranti. Mina isiklikult olin kõige vähem piiril, mistõttu nägin ka kõige vähem, vaid nelja migranti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles