Tänavapuhastusauto jäi raudteeviadukti alla kinni

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Auto lahtikangutamine raudteesilla all.
Auto lahtikangutamine raudteesilla all. Foto: Ragnar Peets

13. augustil jäi kella 13.30 paiku Tartus Riia tänava raudteeviadukti all kinni tänavapuhastusauto. Juhtunu tõttu oli liiklus häiritud.

Avarii hetkel jalgrattaga sündmuspaiga lähedal olnud Uku Pira nägi Riia tänaval endast möödumas tänavapuhastusautot, mille kollane mahuti oli jäänud tavapärasest teistmoodi, kallutatud asendisse. Ta otsustas suure autoga kaasa liikuda ning nägi pealt, kuidas too kõva pauguga sillale sisse põrutas ja sinna kinni jäi. «Krohvi lendas ja korraks tuli tossu. Siis jooksis üks teetööline vaatama, mis on juhtunud, vestles juhiga ning appi tormas veel töömehi,» rääkis ta.

Politseinikud hakkasid korraldama liiklust Sõbra keskuse poole mööda uhiuut tänavat, kus liiklus pole veel tegelikult avatud. Auto silla alt kätte saamiseks tuli tarvitada teiste masinate abi.

Teadlased astuvad uue sammu vesinikutehnoloogias

Tartu ülikool ja osaühing H2Electro asuvad uudsete materjalide abil tegema paremaks olulist lüli vesinikutehnoloogia ahelas. Selleks sõlmisid Tartu ülikool ja aktsiaseltsi Thule Capital tütarettevõte H2Electro teadus- ja arendustöö lepingu, mis võimaldab ülikooli keemiainstituudi teadlastel professor Enn Lusti juhtimisel asuda ehitama uudsel tehnoloogial põhinevat elektrolüüserit.

Elektrolüüser on rohelise vesiniku tootmise tsüklis tähtis lüli, mis aitab tuule- ja päikeseenergiat vesinikuna salvestada. See on vajalik näiteks väga tuulistel või päikeselistel päevadel, mil roheelektrit jääb üle. Tuulevaiksetel ja pilvistel päevadel saab vesinikuna salvestatud energia kütuseelementide abil uuesti elektriks muuta.

Confido viiekordistas Lõunakeskuses testimissuudet

Reedest on Confido testimissuutlikkus Tartu Lõunakeskuses asuvas kiirkliinikus 150 testi päevas ehk võimalik on teha viis korda rohkem teste kui varem. Kiirtesti tulemused koos reisisertifikaadiga saab pärast testimist kätte hiljemalt 30 minutiga.

«Me oleme testimise, vaktsineerimise ja teised terviseteenused toonud inimestele nii lähedale kui võimalik,» rääkis Confido juhatuse esimees Risto Laur. «Peale vaktsineerimise on testi tegemine parim viis hoolida inimestest enda ümber. Negatiivne testitulemus annab kindlustunde, et oled terve.»

Märtsis Lõunakeskuses avatud Lõuna-Eesti esimeses Confido kiirkliinikus on käinud Lauri andmeil juba üle 10 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles