Eesti 200 Viimsi vallavanema kandidaat on Lauri Hussar (1)

BNS
Copy
Eesti 200 juhatuse liige Lauri Hussar
Eesti 200 juhatuse liige Lauri Hussar Foto: Tairo Lutter

Eesti 200 tuleb eelseisvatel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel Viimsi vallas välja nimekirjaga, kus vallavanema kandidaat on Eesti 200 juhatuse liige Lauri Hussar ning vallavolikogu esimehe kandidaat ettevõtja Atso Matsalu.

Hussari sõnul vajab Viimsi muutust, sest kontrollimatu kinnisavaraarenduse ja elukeskkonna planeerimisvigade tõttu pole valla areng enam jätkusuutlik.

«Viimsi kuulub oma elanike arvu poolest Eesti omavalitsuste esikümnesse. Viimaste aastate teravad vastuseisud kohaliku kogukonnaga on suuresti seotud Viimsi plahvatusliku kasvamisega ning on täiesti selge, et sellele tuleb panna piir. Viimsi koolisüsteem ja infrastruktuur, aga ka loodusressursid ei kannata enam seda kasvu välja, mistõttu muutub ülioluliseks hoopis elukeskkonna kvaliteedile rõhu panemine,» märkis Hussar.

Tema sõnul peab see kvaliteet puudutama nii avaliku ruumi muutmist, kuid kindlasti ka ühistranspordi korraldust. 

Ettevõtja Atso Matsalu sõnul tuleb leida lahendused, kuidas luua valda püsivad töökohad. «Igapäevaselt kulutab valdav enamus viimsilasi tunde sõitmaks tööle Tallinna kesklinna või mõnda teise omavalitsusse. Üks lahendus oleks kaugtöökeskuste loomine, mis aitaks inimestel Viimsis tööasju ajada ka pealinna sõitmata,» ütles Matsalu.

Matsalu, kes on tuntud ka kui korvpallikohtunik, soovib anda uut hingamist ka Viimsi spordielule. «Tahame rajada Viimsi valda BMX rataste võistlusraja,» ütles Matsalu.

Uue tulijana tahab Eesti 200 tuua Viimsi juhtimisse uut kvaliteeti ning on seadnud eesmärgiks tulla valimistel kolme enim hääli saanud valimisnimekirja hulka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles