Mondo küsib oma Afganistani partneritele asüülivõimalust (10)

BNS
Copy
Mondo korraldatud tervishoiukoolitus Põhja-Afganistanis.
Mondo korraldatud tervishoiukoolitus Põhja-Afganistanis. Foto: Mohsin Zia Ayoubi / Mondo

Arenguabiga tegelev vabaühendus Mondo on saatnud palvekirja välisministeeriumile, et võimaldada nendega Afganistanis koostööd teinud isikutele ja nende peredele asüüli.

Öösel langes Afganistani pealinn Kabul Talibani kätte. Talibani võimuletulek seab otsesesse ohtu need inimesed, kes on teinud koostööd lääne organisatsioonidega.

Eesti suurim arengukoostöö, humanitaarabi ja maailmaharidusega tegelev organisatsioon Mondo on teinud koostööd Afganistani partneriga aastast 2008, keskendudes ennekõike naiste tervisele ning tüdrukute haridusele.

Mondo saatis palvekirja välisministeeriumile, et võimaldada nendele konkreetsetele isikutele ja nende peredele asüüli. «Leiame, et see on meiepoolne vastutus ja ainus viis nende inimeste turvalisuse tagamiseks,» seisab kirjas.

«Kabulis valitseb kaos ning olukord muutub tundide, kui mitte minutitega. Täname kõiki Mondo toetajaid, kes on aastate jooksul Afganistani ühiskonna arengusse ning naiste ja laste olukorra paranemisse panustanud. Kindlasti ei saa öelda, et Talibani võimuletulek selle töö kustutab või mõttetuks muudab. Loodetavasti on muutused ühiskonnas olnud piisavalt tugevad, et uus võim neid lõplikult jalge alla tallata ei suuda,» toob Mondo välja.

Uutest arengutest annab Mondo sotsiaalmeedia vahendusel jooksvalt teada.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles