Sotsid ja Isamaa Karist toetama ei rutanud (3)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Alar Karis kohtumas Isamaa juhatuse ja fraktsiooni esindajatega. Vasakul Jaan Männik.
Alar Karis kohtumas Isamaa juhatuse ja fraktsiooni esindajatega. Vasakul Jaan Männik. Foto: Mihkel Maripuu

Koalitsiooni toetuse saanud presidendikandidaat Alar Karis pidas eile Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaaga töövestlusi, et erakonnad saaksid lähemalt aimu tema seisukohtadest ja väärtushinnangutest. Kumbki opositsioonierakond ei avaldanud, kas kavatsevad ERMi direktorit Karist toetada, seega vajalikud lisahääled koalitsiooni kandidaadile kindlad veel ei ole.

Esmalt kohtus Karis sotsidega, seda said veebi vahendusel kõik soovijad jälgida. Sotsiaaldemokraatide esimees Indrek Saar tunnistas Postimehele, et tunded pärast kohtumist on kahetised, sest Karis andis vastuseid, mis olid erakonna jaoks sümpaatsed, kuid puikles kõrvale mõnele olulisele küsimusele vastamisest.

Sotsid esitasid Karisele küsimusi mitme teema kohta, kuid kõige rohkem kerkisid üles tema seisukohad abieluvõrdsuse, eelmise valitsuse tekitatud kahju ja korruptsioonikahtluse all olevate erakondade poliitikas osalemise kohta.

«Kuulsime seda, et meil on üsna sarnane hinnang Alar Karisega, et Jüri Ratase teine valitsus kahjustas Eesti välis- ja julgeolekupoliitilisi huve ja selle ajal lõhestatus ühiskonnas suurenes,» sedastas Saar. Ta lisas, et sotsid oleks soovinud näha korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud erakondade valitsuses osalemist selgemalt taunivat hoiakut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles