Kasutatud autode oksjon kui suurepärane plaan B

Copy
Foto: Exleasingcar

Kuna koroonakriisi ajal pole olnud võimalik minna esindusse autoga tutvuma või teha proovisõitu ehk traditsioonilisel viisil on olnud keeruline autot osta, siis on viimasel ajal on üha enam populaarsust kogunud oksjonid. Oksjoniplatvormi Exleasingcar müügijuht Aivaras Jakulevičiuse räägib, millises seisus on autoturg praegu ning miks tasub auto osta just oksjonilt.

Covid-19 pandeemia keeras kogu autoturu pea peale. 2020. aasta alguses panid autotehased üle kogu maailma uksed lukku ja sõidukite tootmine peatati. Uute autode tellimusi enam vastu ei võetud, sest mitte keegi lihtsalt ei teadnud, mida tulevik toob. Kuigi nüüd, 2021. aasta teises pooles, on tootmismahud suurenenud, siis on tarneajad endiselt väga pikad. Näiteks isegi veel praegu tuleb uue auto kättesaamiseks olla järjekorras vähemalt neli-viis kuud ning busside, kaubikute ja veokite puhul ulatuvad ooteajad isegi kuni aastani.

Aivaras Jakulevičius
Aivaras Jakulevičius Foto: Exleasingcar

Uute autode defitsiidi tõttu on omakorda märksa aktiivsemaks muutunud kasutatud autode turg ning kuna nõudlus on suur, siis on see sõidukite hindu oluliselt kergitanud ning lähiajal need arvatavasti veel ei lange. Olukord on siiani väga ebastabiilne ning Aivaras Jakulevičiuse hinnangul kulub autoturu täielikuks taastumiseks kindlasti veel vähemalt paar aastat.

Exleasingcar oksjoniplatvorm on suurepärane võimalus kvaliteetsete kasutatud autode ostmiseks hea ja õiglase hinnaga. Platvormi kaudu müüakse paari-kolme aasta vanuseid ning ühele omanikule kuulunud liisinguautosid, millel on sageli veel isegi kehtiv tehasegarantii. Uueväärne sõiduk on oksjonilt võimalik soetada peaaegu 10-15% soodsamalt kui näiteks müügiportaalist või autosalongist.

Miks osta auto oksjonilt?

  • Exleasingcar oksjoniplatvorm on mõeldud kõikidel – pakkumisi saavad teha nii ettevõtted kui ka eraisikud.
  • Et Exleasingcar oksjoniplatvormi kaudu müüdavad autod kuuluvad Euroopa liisingufirmadele ja pankadele, siis on kõikidel autodel näha tegelik läbisõit ja nendele on teostatud korrapärane hooldus. Paljudel autodel on isegi veel kehtiv tehasegarantii.
  • Kõiki oksjonitel müüdavaid sõidukeid kontrollivad litsentseeritud sõltumatud eksperdid, mistõttu võib autode kvaliteedis olla kindel.
  • Neljandaks oluliseks eeliseks on kahtlemata suur valik, sest piirduma ei pea ainult koduturuga ning vaadata saab palju kaugemale. Enamik Exleasingcar sõidukeid on pärit Belgiast, Hollandist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Itaaliast, Austriast ja Luksemburgist.
  • Exleasingcar korraldab transpordi ning auto viiakse kliendile kasvõi koju kätte.
  • Lisaks on oksjon suurepärane võimalus ettevõttele üksikute sõidukite või koguni terve autopargi müümiseks.
Foto: Exleasingcar

Mida tasub silmas pidada, kui ostad oksjonilt kasutatud auto?

  • Kuna autoga ei saa proovisõidule minna ja seda oma silmaga üle vaadata, siis võta aega ja uuri põhjalikult sõiduki kohta esitatud tehnilist teave, pilte ja muud informatsiooni. Kui autol on puudusi (mõni tehniline viga, kriimustused), siis peab see olema kirjelduses välja toodud. Kõikidele sõidukitele tehakse enne müüki põhjalik ülevaatus ning enne kliendile saatmist kontrollitakse autot veel Exleasingcar logistikakeskuses ning sellele tehakse puhastus.
  • Kui jahid head ja õiglast hinda, siis uuri pakkumisi erinevates regioonides. Näiteks praegu võib Hispaaniast saada väga hea hinnaga kasutatud autosid, ent sõiduki kättesaamiseks võib kuluda kauem aega.
  • Oksjon erineb tavapärasest ostust, sest kõik pakkumised on kohustuslikud ning tühistamine pole võimalik. Seega tasub enne pakkumise tegemist olla otsuses 100% veendunud. Kindlust lisab see, et Exleasingcar näitab kõiki tehinguga seotud kulusid ning mingeid peidetud tasusid ei ole.
  • Kui sul on autot väga kiiresti tarvis, siis pole oksjon parim variant. Olenevalt asukohast võtab auto kättesaamine aega kolm-neli nädalat.
Foto: Exleasingcar
Copy
Tagasi üles