Riigikantselei julgeolekujuht tegi kapole Oidsalu kohta avalduse (9)

Copy
Meelis Oidsalu jaoks jääb tema kohta kaitsepolitseile tehtud teatise motiiv arusaamatuks, kuna tema sõnul kõnealune dokument riigisaladust ei sisaldanud.
Meelis Oidsalu jaoks jääb tema kohta kaitsepolitseile tehtud teatise motiiv arusaamatuks, kuna tema sõnul kõnealune dokument riigisaladust ei sisaldanud. Foto: Joakim Klementi

Riigikantselei koordinatsioonidirektor Indrek Sirp tegi eelmisel nädalal, vaevalt mõni tund pärast Meelis Oidsalu teadet kaitseministeeriumi asekantsleri kohalt lahkumise kohta viimase asjus kaitsepolitseile avalduse, heites talle ette, et ta ei ole ministeeriumis riigisaladusega kõige korrektsemalt ringi käinud. Kaitsepolitsei asus saadud teavet uurima.

Konkreetselt puudutab riigikantselei koordinatsioonidirektori kapole saadetud teavitus üht memo, mille Oidsalu asekantslerina riigikantseleile saatis. Sirp pani Oidsalule süüks, et kuigi dokument sisaldas riigisaladust, oli see memos jäänud korrektselt märgistamata. Oidsalu ise ja tema kolleegid kaitseministeeriumist peavad koordinatsioonidirektori saadetud teavi­tust aga veidraks, kuna nende hinnangul oli dokumendiga kõik korras.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles