Poolamets pöördus valekaebuse süüdistusega riigiprokuratuuri poole (18)

Meinhard Pulk
, Toimetas
Copy
Riigikogu liige Anti Poolamets.
Riigikogu liige Anti Poolamets. Foto: Tairo Lutter

Kui politsei alustas kriminaalmenetlust riigikogu liikme Anti Poolametsa suhtes, kuna ta tõukas väidetavalt Rakvere abilinnapead Andres Jaadlat, siis nüüd tegi EKRE poliitik riigiprokuratuurile kuriteoteate valekaebuse esitamise süüdistusega.

«Täna pöördusin riigiprokuratuuri poole kuriteoteatega Rakvere abilinnapea Andres Jaadla ja linnavoliniku Allan Jaakuse suhtes, nende poolt valekaebuse esitamise ja valeütluste andmise osas. Sellised teod, millega kahjustatakse õigussüsteemi ning millega püütakse takistada ja segada normaalset valimisprotsessi, on minu hinnangul väga ühiskonnaohtlikud ning neid on hakatud toime panema üha sagedamini,» teatas Poolamets.

«Pean väga kahetsusväärseks, et prokuratuuri poolt lõpetati Mary Krossi juhtum oportuniteedi kaudu. Sellest saanud julgustust ka teised valekaebajad,» jätkas poliitik ning nentis, et valekaebuste esitamine EKRE poliitikute peale on saamas justkui traditsiooniks ning provokaatorid ei kanna mingit vastutust.

«Tähelepanuväärne on see, et valekaebuse esitas isik, kelle korruptiivsest minevikust kõnekoosolekul räägiti, pannes toime järjekordse kuriteo valekaebuse ja valeütluste andmisega. Pean sügavalt ebaeetiliseks, et Rakveres on edutatud abilinnapeaks korruptiivse taustaga inimene, kes on minu vastu esitanud hagi, nõudes kahjutasu, sest olen tutvustanud tema korruptsioonis süüdimõistmist.»

Poolamets loodab, et asja uuritakse kiiresti, sest valekaebuse eesmärk on takistada normaalset valimisprotsessi. «Pean korruptsiooni paljastamist üheks tähtsaimaks riiklikuks ülesandeks ning ka need valimised ei ole erand.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles