Varahommikul helistas minister ja ütles, et Estonia on uppunud (10)

Raul Ranne
Copy
Grigori Levtšenko: «Kõigepealt tahaksin ma isiklikult ja ka kolleegide poolt, kes omal ajal asja uurimisega vahetult tegelesid, avaldada sügavat kaastunnet selles kohutavas katastroofis hukkunute lähedastele.»
Grigori Levtšenko: «Kõigepealt tahaksin ma isiklikult ja ka kolleegide poolt, kes omal ajal asja uurimisega vahetult tegelesid, avaldada sügavat kaastunnet selles kohutavas katastroofis hukkunute lähedastele.» Foto: Eero Vabamägi

Ehkki Grigori Levtšenko on ammu kaitsepolitsei ridadest lahkunud, töötanud pikki aastaid erabisnises, on vanale operatiivtöötajale omane pisut umbusklik suhtluslaad jäänud.

«Mis on me vestluse eesmärk?» küsib ta. «Millist lugu te teha tahate? Kes peale minu veel räägivad?» jätkab ta küsimustega. Vaevu uskudes, et püüan tema abiga meenutada, mis toimus vahetult Läänemere suurima ja traagilisima rahuajal toimunud laevaõnnetuse järel me riigis. Kuidas reageeriti, milliste võimalustega spekuleeriti, mida kahtlustati ja mida uuriti?

«Kõigepealt…» peab Levtšenko pikema pausi. «...kõigepealt tahaksin ma isiklikult ja ka kolleegide poolt, kes omal ajal asja uurimisega vahetult tegelesid, avaldada sügavat kaastunnet selle kohutavas katastroofis hukkunute lähedastele.»

Niisiis, 27 aastat tagasi juhtis varem Tallinnas kriminaaljälitust ja mõrvaosakonda kamandanud mees kaitsepolitseis (kapos) terrorismi- ja korruptsioonivastase võitluse osakonda.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles