Mida küsida Ethereumi looja käest?

Change
Copy
Foto: Change

Kui maailma suurima plokiahela looja on tänini teadmata, siis suuruselt teise plokiahela loonud Vitalik Buterin valiti ajakirja Time 2021. aasta saja mõjukama inimese hulka. Hiljuti vastas Ethereumi peaarhitekt Twitteri vahendusel valitud kasutajate küsimustele.

 

Küsimused Buterinile

Ethereumi idee autor ja üks asutajatest Vitalik Buterin otsustas hiljuti korraldada sotsiaalmeedias dialoogi “Ask Me Anything” vormis. Twitteri kasutajad, keda Buterin jälgib, said esitada mis tahes küsimusi nii isiklikel, poliitilistel, filosoofilistel, majanduslikel kui ka loomulikult krüptoraha teemadel.

“Mis oli kõige suurem väljakutse Ethereumi loomisel?” Sellele küsimusele vastas Buterin, et inimesi on väikestes rühmades raskem koordineerida, kui ta seda algselt arvas. Buterin lisas: “Ei saa panna kõiki lihtsalt ringis istuma, üksteise loomupärast headust nägema ja omavahel läbi saama, eriti kui mängus on suured panused.”

Oma suurimaks kahetsuseks Ethereumi juures, nimetas noormees projekti alguses teiste kaasasutajate liiga rutakat valimist. Teatavasti oli lisaks Buterinile Ethereumil veel 7 kaasasutajat, kelledest mitmed lahkusid ettevõtmise juurest varakult, hakates töötama konkureerivate krüptorahadega. Neist nimekamad on Charles Hoskinson, kes pani aluse Cardanole ning dr. Gavin Wood, kes on Polkadoti asutaja.

Küsimusele, milline Ethereumi kasutusviis on teda kõige rohkem üllatanud, vastas 27-aastane programmeerija, et selleks on NFT-d (ingl. non-fungible tokens) ehk unikaalset digitaalset omandit tähistavad tokenid.

Vitalik puudutas põgusalt ka Ethereumi versiooniuuendust (ETH 2.0), öeldes et ta uskus, et Ethereum suudab 1-2 aastaga liikuda tööpõhiselt (ingl. proof-of-work) osakupõhisele (ingl. proof-of-stake) töömeetodile. Tagantjärele vaadates on selleks kulunud aga tunduvalt rohkem aega.

Teiste, mitte-krüptoteemaliste küsimuste peale avaldas ta muuhulgas, et oma tuntuse vältimiseks kavatseb ta ka pärast COVID-i lõppu maski kanda, ning et eelistab ahve kassidele ja koertele.

Ethereumi krüptoraha etheriga saab kaubelda Change’i äpis

Kui Ethereumi krüptorahasse investeerida, siis seda saab mugavalt teha kasutades selleks Eesti oma investeerimis- ja kauplemisrakendust Change. Change on algajasõbralik äpp, kus peale etheri ja bitcoini saab kaubelda veel teiste populaarsete altcoinidega. Alustama ei pea suurelt, sest Change’is saab kätt proovida isegi 10 euroga.

Alusta investeerimist ja laadi alla Change äpp

Copy
Tagasi üles