Festheart näitab Cannes‘i gei- ja lesbifilmide paremikku

Eva Kübar
, Filmikriitik
Copy
Filmi «Armunud AnaÏs» nimitegelane (paremal) võib tekitada paralleele Jean-Pierre Jeuneti filmiga «Amelie».
Filmi «Armunud AnaÏs» nimitegelane (paremal) võib tekitada paralleele Jean-Pierre Jeuneti filmiga «Amelie». Foto: Filmikaader

Viis aastat tagasi Rakverest alguse saanud Festheart andis juba teist aastat oma avalöögi hoopis Tartus, kus Elektriteatris näidati ära suurem osa filmiprogrammist. Samu filme näeb uuel nädalavahetusel Rakvereski, kus lisaks kõrvalprogramm ja arutelud LGBT+ inimeste õiguste üle, rääkimata vikerkaarevärvilisest festivalimelust.

Kolmepäevase festivali kava on tummine ning kui kiigata ka lisaprogrammi ja käia Rakvere jumalateenistustel, jääb vaevalt aega lõunapausiks. Kolme aasta jooksul, mil olen festivali külastanud, on filmiprogramm muutunud järjest professionaalsemaks ning tänavugi on programmijuht Tiina Terasel õnnestunud A-kategooria festivalidelt kätte saada ilus saak.

Esile võiks põhiprogrammist tõsta nelja filmi, mida kindlasti vaadata tasuks, isegi kui kuhugi mujale ei jõua. Kaks neist on nopitud mainekalt Cannes'i filmifestivalilt: «Armunud Anaïs» («Anaïs in Love», rež Charline Bourgeois-Tacquet) ning «Suur vabadus» («Great Freedom», rež Sebastian Meise).

V Festheart

LGBT + filmifestival

1.–3. oktoobrini Tartus

8.–9. oktoobrini Rakveres

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles