Ehituse ABC! Mida vajad maja ehitamisel?

Copy
Foto: Shutterstock

Maja ehitamine on suur ja aeganõudev ettevõtmine ning sõltub tuhandest pisiasjast. Eksperdid annavad nõu, millele tähelepanu pöörata ning milliseid lahendusi eelistada.

Solar4you – päikeseelektrijaamade võtmed-kätte-lahendused

Solar4you pakub päikeseelektrijaamade täislahendusi. Tegeletakse nii jaamade projekteerimise kui ka paigaldamisega ning kliendile antakse üle toimiv lahendus koos nõuetekohase dokumentatsiooniga. Samuti teostatakse tasuvusarvutusi, viiakse läbi auditeid ning pakutakse jaamade hooldust.

Päikesepaneelide paigaldamine on väga tulus. Võrreldes Kesk-Euroopaga on meil aastaringselt küll päikest vähem, kuid selle kompenseerib jahedam kliima, mistõttu toodavad paneelid efektiivsemalt elektrit ning aasta lõikes on toodang võrreldav näiteks Põhja-Saksamaale paigaldatud süsteemiga. Lisaks päikesepargi rajamisele tuleb arvestada võrguettevõtte liitumiskuluga, ent investeeringu tasuvus jääb olenevalt majapidamise energiatarbimisest 8-15 aasta vahele.

Tänu päikeseenergiale vähenevad oluliselt elektriarved, ent oluline on seegi, et paraneb maja energiaklass, kinnisvara väärtus tõuseb ning investeering tagab passiivse säästu või rahavoo võrku müügi puhul. Lisaks tagab akulahendustega süsteem autonoomsuse elektrivõrgust ning võrreldes väärtpaberitega on investeeringu positiivne tootlus garanteeritud.

Päikesepaneelide paigaldamist kaaludes peaks majal olema uuem katus, selle suund võiks olla otse lõunasse, ehkki sobivad ka ida- või läänesuunalised katused ning elektrisüsteem peab olema ajakohane. Paneelide maa peale paigaldamiseks tuleb maapind kividest ja takistustest puhastada. Päikeseparke on vaja hooldada aastase või kaheaastase intervalliga.

Tehnik24 aitab leida kõige sobivama küttesüsteemi

Tehnik24 pakub erinevaid sisekliima lahendusi ning kliente nõustatakse alates süsteemide planeerimisest kuni paigalduseni. Valikus on nii maaküte, õhk-vesi kui ka õhk-õhk süsteemid.

Õiget küttesüsteemi pole lihtne valida. Pahatihti otsustatakse kõige odavama kasuks, aga selliste süsteemide soetamisel ei saa olla oluline soetusmaksumus, vaid edasine ekspluatatsiooni hind. Parima lahenduse saab ikkagi spetsialistidega konsulteerides. Tehnik24 meeskond kaardistab kliendi soovid ja võimalused ning maja eripärad (asukoht, maapinna tüüp jne) ning alles siis valitakse välja parim võimalik lahendus, arvestades alati ka rajatavate süsteemide energiasäästlikkust.

Esmalt tuleb selgeks mõelda, kui palju ollakse valmis igapäevaselt küttesüsteemiga tegelema. Tahkeküte on kindlasti soodsaim lahendus, aga siis tuleb käia mitu korda päevas katlaruumis, et katelt puhastada ja puid alla panna. Samuti tuleb küttematerjali ka kuskil hoiustada. Uue maja puhul peab arvestama ka korstna ehitusega, samuti tuleb rajada tulekindel ruum katla paigaldamiseks. Soojuspumpadega selliseid küsimusi ei teki. Ruumi vajab pump ligikaudu 1 m² ning see pole tuleohtlik, mis tähendab, et seadme võib paigaldada kasvõi esikukappi.

Tehnik24 soovitab Jaapanis toodetud kvaliteetseid Hitachi soojuspumpasid, mida on saada väga laias võimsusvahemikus (4-24 kw). Integreeritud boilerid on valmistatud roostevabast terasest ja sellest tulenevalt täielikult hooldevabad. Tehnik24 meeskonnal on Hitachi tehase sertifitseeritud paigaldaja tunnistus.

Marmoroc – Eesti kliimasse sobiv hooldusvaba fassaadikate

30 aastat ehitusturul tegutsenud ettevõtte Erek missiooniks on kvaliteetsete ning kaasaegsete fassaadilahenduste pakkumine, fassaadimaterjalide müük ja paigaldus. 1991. aastast on Erek Rootsis toodetava, vastupidava ja tuulduva fassaadikattesüsteemi Marmoroc ametlik edasimüüja.

Üldiselt pakutakse turul kahte liiki fassaadilahendusi: tuulduvaid ja mittetuulduvaid. Viimasel on ühes kihis nii soojustuse kui ka vihmakate ning seetõttu ei suuda fassaadi pind korralikult kuivada ja hakkab aja jooksul pragunema. Lisaks ei kuiva fassaadi pind meie ilmastikuoludes piisavalt kiiresti ning selle pinnale tekib vetikate kiht. Seetõttu peetakse mittetuulduvat fassaadilahendust meie kliimas riskantseks valikuks.

Tuulduva fassaadikatte tagune õhutusvahe tagab soojustuse kaitse vihma eest ning vesi, mis võib läbi fassaadi tungida, pole soojustusega kontaktis. Tuulduv fassaadikattesüsteem kaitseb ilmastikumõjude eest ning on ka mehaanilistele mõjutustele vastupidavam. Tänu materjali «hingavusele» tagab Marmoroc eluruumides hea sisekliima, takistab hallituse teket ning kivipinna määrdumist.

Marmoroc fassaadikive saab paigaldada igale majale, samuti on kive vajadusel lihtne vahetada. Kerge fassaadikivi laotakse spetsiaalsele paigalduskarkassile ilma segu või mörti kasutamata. Samas tekitab karkass vajaliku tuulutusvahe, mille kaudu saab hoonest välja pressiv niiskus kergesti väljuda. Lisaks pole vaja muretseda fassaadi värvimise pärast, sest Marmoroc on täiesti hooldusvaba. Uuri lähemalt siit.

Floorin pakub ägedaid viimistluslahendusi kodu kõikidele pindadele

Kui ehitad või renoveerid kodu, siis tasub kindlasti Floorinist läbi astuda, sest võrreldavat viimistlusmaterjalide valikut mujalt lihtsalt ei leia. Floorini tootevalik jaguneb kolme põhigruppi: põrandakatted, keraamilised plaadid ning dekoratiivvärvid ja -krohvid ehk ägedaid viimistluslahendusi leiab kodu kõikidele pindadele.

Tooteportfell on mahukas ja sinna valitakse vaid erilised ja usaldusväärsed tootjad, kellest suurel osal on väga pikk ajalugu ning suurepärane renomee. See tähendab, et nad seisavad oma lubaduste ja garantii taga sama kindlalt nagu Floorin ning nende tooted on seetõttu Eestis saadaval vaid Floorini kauplustes ja e-poes. On ju märkimist väärt, kui pea kõik kliendid kinnitavad hiljem, et on väga rahul nii Floorini klienditeeninduse kui ka valitud materjalidega.

Arvestades nii tänaseid kogu materjaliturgu hõlmavaid tarneprobleeme kui ka seda, et enamik toodetest valmib Euroopa tehastes, on Floorinil tänu igapäevasele suhtlusele üsna hea ülevaade kõikidest reaalselt olemasolevatest võimalustest. Tohutu kogemuste pagas lubab neil vastata väga erinevatele viimistlusmaterjalidega seotud küsimustele ning pakkuda mitmeid erinevaid lahendusi. Kui ei usu, proovi järele! Alusta www.floorin.ee või mine otse e-poodi.

Väärt nõuandeid leiab ka Floorini blogipostitustest. Kui valid koju põrandakatet, siis alusta kindlasti siit: 5 küsimust, mis aitavad teha parema põrandavaliku.

Copy
Tagasi üles