Tallinna koolid jäävad pärast vaheaega osalisele distantsõppele (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvart.
FOTO: Remo Tõnismäe
Mihhail Kõlvart. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Eile koos koolijuhtidega peetud koosolekul otsustasid linnaisad, et pärast vaheaega lähevad koolid üle oslisele distantsõppele.

«See osa koolides, kus on rohkem nakatunuid, jääb nädalaks distantsõppele. Esiteks jääb distantsõppele 4.–8. klass. Esimene kuni kolmas, üheksas ja gümnaasiumiklassid jäävad kontaktõppele, samuti hariduslike erivajadustega lapsed,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.

Kõlvarti sõnul pakub haridus- ja teadusministeerium järgmisest nädalast igas koolis kaks korda nädalas iga õpilase testimist. «Keegi ei tea, kuidas see hakkab praktikas välja nägema. Eriti koolides, kus on üle tuhande õpilase. Kuidas hommikul on võimalik iga koolilast testida ja kuidas pärast nende testidega toimetada. Seda praktikat meil pole. Pole ka protsessi kirjeldust ja juhendit PCR-testide osas. Samuti pole selge, mille alusel koolid suunavad õpilasi PCR-testidele, sest andmeid läbikontaktsete kohta koolid terviseametilt ei saa. Ka vanematel ei ole kohustust testitulemusi koolile näidata, pealegi ei saa kedagi kohustada testi tegema,» lausus Kõlvart.

Ta tõdes, et testide maht on juba praegu väga suur ja koolidel pole ressurssi, et operatiivselt testide tulemusi saada. «Kui lisame veel tuhandeid teste lähikontaktsete seisu väljaselgitamiseks, siis kasvab koormus väga suureks,» ütles linnapea.

Ta kinnitas, et see pole ainult linnavalitsuse otsus. «Oleme seda direktoritega arutanud. Koduõppe nädalat on tema sõnul vaja esiteks selleks, et vähendada kontaktide arvu halvenevas olukorras. Teiseks selleks, et hinnata olukorda peale koolivaheaega. Kolmandaks selleks, et anda õpetajatele võimalus olla õpilastega vähem kontaktis sel perioodil, kui tõhustussüstide tegemine õpetajatele alles käib. «Olukorras, kus testimise kohta pole selget juhendit, me otsustasime, et ainuõige lähenemine on puhvernädal selleks, et olukorda õigesti hinnata. Kusjuures me peame arvestama sellega, et olukord halveneb veel rohkem ja me ei saa piirduda ühe nädalaga,» hoiatas Kõlvart.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles