Eesti suursaadik Tadžikistanis Toomas Tirs andis üle volikirja

Copy
Foto: Välisministeerium

Eesti uus suursaadik Tadžikistanis Toomas Tirs andis täna, 3. novembril Dušanbes üle oma volikirja Tadžikistani presidendile Emomali Rahmonile.

Volikirja üle andnud, kinnitas suursaadik Tirs Eesti ja Tadžikistani ning Euroopa Liidu ja Tadžikistani häid suhteid ning tõi välja võimalikud koostöövaldkonnad.

Eesti näeb Tadžikistaniga koostöövõimalusi eelkõige digi- ja haridusevaldkonnas, ütles Tirs. «Tadžikistan on rahvusvahelises kogukonnas olnud terrorismivastase võitluse eestkõneleja, huvi Tadžikistani vastu on seoses suviste sündmustega Afganistanis oluliselt kasvanud. Samuti on Tadžikistan oluline Kesk-Aasia piirkonna veemajanduse jaoks, kuna 60% regiooni veest tuleb sellest riigist,» lisas ta.

Tirs on lõpetanud Tartu ülikooli ja Wisconsini Eau Claire’i ülikooli ärijuhtimise erialal. Ta asus välisministeeriumisse 2007. aastal ning on töötanud poliitika- ning välismajanduse ja arengukoostöö osakonnas ja Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures.

Tirs töötas 2015. aastal rahvusliku eksperdina Läti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise sekretariaadis ning 2016–2018 riigikantseleis Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise logistikajuhina. Aastatel 2018–2021 oli ta suursaadik Belgias ja Luksemburgis ning haldusküsimuste asejuht alalises esinduses Euroopa Liidu juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles