Terik: kultuuriinimesi ei saa pausile panna, nad peavad edasi toimima

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Keskerakond tutvustas kultuuriministri kandidaati Tiit Terikut.
Keskerakond tutvustas kultuuriministri kandidaati Tiit Terikut. Foto: Tairo Lutter

Kui koroonakriisi tõttu tuleb etendusasutused sulgeda, tuleks nende töötajatele maksta hüvitist, leiab Keskerakonna poolt täna kultuuriministri kandidaadiks esitatud Tiit Terik.

Tiit Terik ütles «Ringvaates», et tuleb toetuda sellele, mida ütlevad arstid ja epidemioloogid. Kui nad ütlevad, et tuleb teatrid panna kinni, siis tulebki seda teha.

«Aga kultuur tuleb hoida elus. Kui on vaja teater kinni panna ja sellel on väga selge põhjus, siis jah, me saame mingiks hetkeks panna teatri kinni ja etendusi ei toimu. Aga me ei saa panna kultuuriinimesi pausile, sellepärast, et nemad peavad edasi toimima selles maailmas, seda kultuuri hoidma,» selgitas Terik.

Tema sõnul ei saa tekitada olukorda, kus sektor pannakse kinni nii, et õhk lastakse sellest välja ja inimesed peavad teistesse valdkondadesse liikuma.

Saatejuhi küsimusele, kas sellisel juhul tuleks kultuuritöötajatele maksta kompensatsiooni, oli Teriku vastus konkreetne: «Absoluutselt».

Terik märkis, et see on kultuuriministri sõnum ning selleks kohustab teda Eesti põhiseadus, mis ütleb, et eesti kultuuri tuleb hoida läbi aegade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles