Kopsuarstid: ükski kopsuhaigus ei vabasta maski kandmise kohustusest (7)

Copy
Köha
Köha Foto: Shutterstock

Eesti kopsuarstide seltsi teatel ei vabasta kopsuhaigused patsiente maski kandmise kohustusest. Selts kutsub üles kõiki liikmeid mitte väljastama maski kandmisest vabastavat tõendit.

«Ei ole ühtegi hingamisteede- ega kopsuhaigust, mille puhul maski kandmine oleks vastunäidustatud,» tõdes Eesti kopsuarstide seltsi juhatuse liige Rain Jõgi.

Kopsuarstide selts leiab, et kopsuhaigetele on nii vaktsineerimine kui ka maski kandmine eriti vajalik, sest nakatumise korral on oht haigust raskelt põdeda suurem kui tervel inimesel. Lisaks vähendab maski kandmine teistesse hingamisteede viirushaigustesse nakatumise tõenäosust.

Eesti kopsuarstide seltsi juhatus avaldab lootust, et selge seisukoha avaldamine vähendab põhjendamatuid pöördumisi kopsuarstide poole niigi keerulisel ajal.

Tuletame meelde, et vastavalt vabariigi valitsuse kehtestatud meetmetele  on avalikes siseruumides maskikandmine kohustuslik.

Väljavõte kriis.ee lehelt:

«Maski peavad kandma kõik 12-aastased ja vanemad inimesed kõigis avalikuks kasutamiseks mõeldud siseruumides, sh ruumides, kus kontrollitakse COVID-tõendit (sh meelelahutuskohad, üritused, kinod, teatrid ja spaade üldkasutatavad ruumid, kus ei puututa kokku veega).»

«Juhul, kui inimesele on maskikandmine tervislikel põhjustel vastunäidustatud, peab ta seda kinnitama vastava arstliku tõendiga.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles