Keskkonnaminister liitub tänasest Glasgow kliimakonverentsiga (3)

BNS
Copy
Keskkonnaminister Tõnis Mölder
Keskkonnaminister Tõnis Mölder Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskkonnaminister Tõnis Mölder lendab pühapäeval neljaks päevaks Glasgow’sse, et jätkata kliimamuutuste konverentsil arutelusid kliimakokkuleppe elluviimiseks.

Kui konverentsi esimesel nädalal leidis aset riigipeade kohtumine ning seejärel toimusid tehnilise tasandi arutelud, siis teisel nädalal võtavad läbirääkimised üle energeetika-, kliima- ja keskkonnaministrid. Nemad koostavad kliimaläbirääkimiste järeldused ja võtavad vastu otsused. Samuti seavad ministrid kohtumise lõpuks sihi, kuhu järgmise konverentsi ajaks jõuda tuleb.

«Lootus, et kokkulepped sünnivad, on seekord suurem kui eelmistel kliimakonverentsidel,“ märkis Mölder. «Euroopa Liidul on konkreetne plaan, kuidas korraldada majandus ümber nii, et jõuda sajandi keskpaigaks kliimaneutraalsuseni. Euroopa Liidu eeskuju peaks veenma teisigi.»

Muuhulgas toimub konverentsil kolmepoolne kohtumine Balti riikide keskkonnaministrite vahel. Lisaks on Mölderil kavas mitmeid kahepoolseid kohtumisi eri riikide keskkonnaministritega. Teisipäeval osaleb Mölder USA kliimasaadiku John Kerry korraldatud õhtusöögil. Minister viibib kohtumisel kolmapäevani.

ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osapoolte konverentsil peetakse aru selle üle, kuidas kuue aasta eest Pariisis sõlmitud kliimakokkulepet ellu viia.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles