Vabatahtlikud päästsid Põlva katastroofist

Copy
Põlva hooldekodu kippus koroonale alla vanduma siis, kui paarkümmend töötajat koju põdema või isolatsiooni jäi ja hoolealused järjepanu haigestusid. Appi tõttasid vabatahtlikud ja nüüd paistab koroonatunneli lõpust jälle natuke valgust.
Põlva hooldekodu kippus koroonale alla vanduma siis, kui paarkümmend töötajat koju põdema või isolatsiooni jäi ja hoolealused järjepanu haigestusid. Appi tõttasid vabatahtlikud ja nüüd paistab koroonatunneli lõpust jälle natuke valgust. Foto: Sander Ilvest

Põlvamaa on suures hädas, ütles Põlva vallavanem Georg Pelisaar nädal aega tagasi, kui neid tabas selle kandi seni sügavaim koroonakriis. Põlva hooldekodus on koroona möllanud vaid kaks nädalat, kuid see-eest armutult. Nädala jooksul on surnud kaks eakat, kaks lamavad haiglavoodis, kümme veedavad päevi isolatsioonis. Nii haigla kui ka hooldekodu aitasid suurimast hädast üle vabatahtlikud.

Põlva linna peal on kolmapäeval näha vaid üksikuid jalutajaid, kes trotsivad sügisilma silmini tõmmatud kapuutsi varjus. On raske öelda, kas tänavad ja kohvikud on tühjad suure koroonaohu tõttu või hoopis külma tuule ja vihma pärast.

Kahe seal veedetud päeva jooksul paistab, et maskikandmine ja uksel koroonapassi näitamine põlvalastele probleeme ei valmista – sama kinnitab politsei. Piirkonnavanem Sander Karu sõnab, et pole olnud põhjust kellelegi trahvi teha, on piirdutud üksnes sõnade pealelugemisega.

See ongi Põlvamaa koroona eripära: tänaval kriis peaaegu välja ei paistagi, ent on haiglas lausa karjuv. Sest siin levib koroona peamiselt pereringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles