Herem: kaitseväest läheb Poola piirile appi umbes 60 inimest

BNS
Copy
Martin Herem
Martin Herem Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem ütles neljapäeva õhtul ETV saates "Esimene stuudio", et kaitseväest läheb Poola piirile appi umbes 60 inimest, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Heremi sõnul näitab migratsioonikriis Poola piiril seda, et mõni riik kasutab jätkuvalt migratsiooni relvana.

«Poola kriisi õppetund on see, et migratsioonirelv, mida Venemaa kasutas mõni aasta tagasi, on jätkuvalt mõne riigi relvastuses ja me peaksime selleks valmis olema,» sõnas ta.

Heremi sõnul on Poola kriisist võimalik palju õppida. Järgmisel nädalal asubki Poola piiril abistama ka Eesti kaitseväe üksus.

«Praeguse seisuga - ja see on umbes kahe tunni vanune informatsioon - läheb pioneerirühm, sarnane, mida nägime meie aia ehitusel, lähevad mõned luure- ja vaatluselemendid, läheb lahingukaamera meeskond ja toetuselement ka. Kokku, ma praegu ei oska arvu öelda, aga jääb 60 inimese kanti,» rääkis kindralleitnant.

Piiritõkete ehitamine ja remont on vaid üks Eesti üksuse ülesanne.

«Kaamerameeskonnad kindlasti teevad oma tööd, luurevaatlus toetab Poola piirivalvet ja kaitseväge, toetuselement vaatab, et kõik inimesed saaksid õiges kohas magada, söönuks ja kütust ja varustust,» selgitas Herem.

Kaitseväe juhataja märkis, et kuigi meediat Poola piirile ei lasta, teab tema ilmselt pisut rohkem seal toimuvast kui avalikkus. Heremi sõnul pole meedia lubamine piirile kajastama tsenseerimine.

«Üks põhjus, miks ajakirjandus hoitakse eemale, on see, et ajakirjandus etendab tahtmatult vastaspoolele ka luureelementi. Kõike, mida näeme avalikkuses, televisioonis, seda vastaspool oskab väga hästi ära kasutada. See on samamoodi üks põhjus, miks ei lasta palju ajakirjandust sinna. Seal on Poola sõjaväe kaamerameeskond ja me läheme täiendame seda. See info pole tsenseeritud, aga julgeolekualaselt vastav,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles