Burkina Fasos ajas politsei pisargaasiga laiali meeleavalduse

Copy
Märulipolitsei Ouagadougou tänavatel.
Märulipolitsei Ouagadougou tänavatel. Foto: Stringer/Scanpix

Burkina Faso politsei kasutas laupäeval pisargaasi, et ajada laiali sadu protestijaid, kes osalesid pealinnas sanktsioneerimata valitsusvastasel meeleavaldusel, teatas uudisteagentuuri AFP reporter.

Märulipolitsei kasutas pisargaasi, et takistada meeleavaldajate kogumemist väljakule Ouagadougou kesklinnas. Linna olid koondunud suured politsei- ja julgeolekujõud ning kõik poed olid suletud.

Vigastada sai mitmeid inimesi, kelle seas laps ja kaks ajakirjanikku.

Ouagadougou linnavõimud keelasid kogunemise, mille eesmärk oli väljendada pettumust president Roch Marc Christian Kabore suutmatuse pärast islamiäärmuslaste vägivalda ohjeldada.

Vihased noored püstitasid ajutisi barrikaade ja põletasid rehve mitmes linnajaos. Muu hulgas süüdati hulgaliselt rehve võimupartei peakorteri ees, et tõkestada politsei liikumist.

Üks meeleavaldaja ütles, et tema ja ta kaaslased tulid rahumeelsele meeleavaldusele, kuid politsei reaktsioon oli liialt äkiline ja sundis neid barrikaade püstitama.

«Me ei taha oma juba sõjas olevat riiki maha põletada, kuid metsikustega silmitsi seistes kaitseme end,» ütles protestija.

Terroriorganisatsioonidega Al-Qaeda ja Islamiriik seotud relvarühmitused on Saheli riigis vägivallatsenud alates 2015. aastast. Islamistid on tapnud umbes 2000 inimest ja 1,4 miljonit on olnud sunnitud oma kodudest lahkuma.

«Pärast seitse aastat kestnud ebaõnnestumist terrorirünnakute ärahoidmisel on aeg paluda sel valitsusel lahkuda. Ebapädev administratsioon peab tunnistama, et on selles täielikult ebaõnnestunud,» rääkis 28-aastane meeleavaldaja Fabrice Sawadogo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles