Traagika: Kristiine kortermaja põleng muutis kogu maja elamiskõlbmatuks

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Tulekahju Kotka 18 majas oli nii ulatuslik, et kohale tuli kaksteist päästemeeskonda. Nüüd on hoone aga elamiskõlbmatu.
Tulekahju Kotka 18 majas oli nii ulatuslik, et kohale tuli kaksteist päästemeeskonda. Nüüd on hoone aga elamiskõlbmatu. Foto: Madis Veltman

Eile varahommikul süttis Kristiines Kotka tänaval kolmekorruseline kortermaja. Põlengus keegi õnneks viga ei saanud, kuid pärast kustutustöid muutus 14 korteriga maja külmal talvel täiesti elamiskõlbmatuks.

Häirekeskus sai eile hommikul kell viis teate, et Kotka tänaval on kolmekordse elumaja üks korter suitsu täis. Kohale saabunud päästjad tegid kindlaks, et suitsu tuleb kamina seina vahelt ning see on levinud juba ka vahelagedesse ja pööningule.

Põleng levis kahte korterisse ning lõpuks haaras ka trepikoja ja kolmanda korruse vaheseina, mida päästjad kustutama asusid. Kõik 14 korterit tuli evakueerida. Kokku evakueeriti majast 17 inimest, kelle jaoks telliti kohale buss, kus soojas püsida. Et pääseda ligi maja pööninguosale, kus möllas suur tulekolle, tuli päästjatel kasutada redeleid ja tõstukeid, mistõttu oli ka Kotka tänava liiklus tugevalt häiritud. Elamut kustutas 12 päästemeeskonda ja tuli lokaliseeriti alles kella kümneks. Majaelanike jaoks aga midagi enam päästa ei andnud: ohtralt ressursse nõudnud kustutustööde järel oli kogu maja elamiskõlbmatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles