Mida huvitavat võtta ette jõuluvaheajal? 5 põnevat tegevust leiad siit!

Copy
Foto: Shutterstock

Jõulud tähendavad rahu ja võimalust lähedaste seltsis mõnusalt aega veeta. Koondasime kokku põnevad ideed, mida jõuluajal koos pere või sõpradega ette võtta.

Tule ja pane end proovile põnevas lasermängus

Vastavatud kogupere meelelahutuskeskuses FK Arena ootab külastajaid suure ja paljude labürintidega Laser-Tag mänguväljak. Lasermäng (Laser-tag) on strateegiline ja innovatiivne mäng, kus kasutatakse laserrelvasid koos elektrooniliste vestidega. Tundub keeruline? Tegelikult ei vaja mängus osalemine mingit ettevalmistust ning juhendamine toimub kohapeal. Keskusesse on just saabunud ka uued laserrelvad (vaata tutvustavat videot).

500 m²-suurusel lahinguväljal on labürint ja erinevad takistused, mille läbimine nõuab kiiret taipu ja strateegilist mõtlemist ning Eesti moodsaim laser-tag tehnoloogia võimaldab luua ka keerulisemaid mänguskeeme. Kogu mänguala on valgustatud turvalise UV-valgusega ja kaetud ruumilise heliga ning selleks, et laserlahing oleks 100% turvaline, on laserkiirte asemel kasutusel infrapuna tehnoloogia.

Spetsiaalset riietust ega jalanõusid lasermäng ei vaja. Tõmba jalga mugavad jalatsid ning eelista tumedamaid rõivad, sest heledates toonides muutud sa UV-valguse käes vastasele lihtsaks sihtmärgiks. Lasermäng sobib mängimiseks nii sõprade, pere kui ka kolleegidega ning 1,2 kg kaaluv varustus on jõukohane juba vanusele 5+. Korraga saab mängus osaleda kuni 15 mängijat, ent üritusi on võimalik korraldada kuni 70 inimesele. Samuti organiseeritakse ka mees-mehe vastu jõukatsumisi.

FK Arena

Ristiku 10, Tallinn

Tel: +372 555 14 662

E-mail: info@fkarena.ee

www.fkarena.ee

 

Veeda jõulud Tallinna Linnamuuseumis

Tallinna Linnamuuseum pakub jõulude ajal võimalust minna ainult oma seltskonnaga eksklusiivsele muuseumituurile, lastele pakub kaasahaaravaid tegevusi Miiamilla lastemuuseum.

Foto: Meeli Küttim

Jalutuskäik «Jõulurõõm ja jõuluõõv»

Julgeid ja seiklushimulisi seltskondi oodatakse meeleolukale jõuluretkele, mis saab alguse Kiek in de Kökist ning kulgeb mööda Tallinna vanalinna ja torne. Piilutakse kohtadesse, kus on minevikus kogetud midagi hirmsat või ennekuulmatut, aga ka suurt rõõmu, mida jõulud kaasa toovad. Neitsitornis saab proovida kuulsat imejooki, mis jumala abiga iga tõve eemale peletab. Tellimiseks kirjuta kok@linnamuuseum.ee või helista 6 44 66 86.

Laternatuur Kalamajas

Laternad käes suundutakse jalutuskäigule mööda Kalamaja tänavaid ja nurgataguseid ning räägitakse lugusid Kalamaja kunagistest jõuludest ja tänasest elust. Tuuril saab nuusutada piparkoogi koostisosi ja «rüüstada» vana kombe kohaselt jõulupuu. Tuur algab Kalamaja muuseumist ja lõpeb samas kohas. Tellimiseks kirjuta kalamaja@linnamuuseum.ee või helista 5309 9772.

Lastemuuseum Miiamilla ootab lapsi lustlikult aega veetma

5. jaanuaril kell 14.00-15.00 oodatakse kõiki tulevasi teadlasi koduse teaduse pärastlõunale, kus pannakse näiteks laava purki jpm.

7. jaanuaril kell 14.00.-15.00 tehakse tulehakatuseks kaminaroose ning kaetakse linnukestele talvine toidulaud. Igaüks saab meisterdada kaasavõtmiseks lindude söögilaua.

 

PROTO – avastustehas, kus ajalugu ärkab ellu

Kujutle, et juhid maailma esimest autot, vedurit või kuumaõhupalli – kõik see ja palju enamat saab võimalikuks PROTO avastustehases. Põhja-Tallinnas Noblessneri sadamalinnakus asuv koguperekeskus on Euroopas tõeliselt unikaalne ning pakub võimalust teha tutvust leiutiste põneva ajalooga.

Kõik avastusetehase eksponaadid asuvad salajases allveelaevade tehases, kus virtuaalreaalsuse prillidega avanev maailm loob vahetu meelelise kogemuse. Avastustehasesse sisenedes satud 20. sajandi algusesse, mil maailmas valitses piiritu usk aurumasinasse ja igapäevast kõneainet pakkusid meilegi teada-tuttavad fantastilised masinad ja leiutised. PROTO avastustehases on ligi 30 virtuaalreaalsuse ja käed-külge eksponaati, mis loovad Jules Verne’i ajastu vapustavate leiutiste põneva atmosfääri.

PROTOs saavad kõik ennast tõelise leiutajana tunda ja spetsiaalselt avastustehase jaoks loodud virtuaalreaalsuse mängudes proovida lennata näiteks kuumaõhupalliga või sõita õhujalgrattaga. Käed-külge eksponaadid annavad võimaluse ise katseid teha ning tänu sellele mõista füüsikalisi nähtusi mänguliselt, põnevalt ja hoopis uue nurga alt. PROTO avatustehas on koht, kus veeta põnevalt aega kogu perega!

Koolivaheajal on PROTO avastustehas avatud ka esmaspäeviti!

Rohkem infot vaata: https://prototehas.ee/lahtiolekuajad/

 

Seikle kogu perega Meremuuseumis

Kui soovid võtta ette retke, mis jääb põnevalt meelde kogu Sinu perele, siis tulge Euroopa uhkeimasse meremuuseumisse. Unikaalsetes hoonetes on rohkelt võimalusi sukelduda aastakümnete tagustesse köitvatesse merelugudesse, mida on hea täiendada südantpaitavate mälestustega enda ja vanavanemate lapsepõlvest. Samuti uurida, kuidas meie eelkäijad sajandeid tagasi mööda merd rännates maailma tundma õppisid ning siiamaile eksootilisi kaupu tõid.

Mere ääres asuvas Lennusadama vesilennukite angaaris saab avastada mitut kaasahaaravat lähiajaloo lugu. Üks neist tutvustab maailmakuulsat purjeregatti The Tall Ships Races, mis on juba kahel korral Tallinna sadamatesse mitmeid ajaloolisi ja kaasaaegseid laevu toonud. Teine räägib meie riigi ühest silmapaistvamast ohvitserist Bruno Linnebergist, kelle ohtuderohke luuretöö kahe maailmasõja vahel mõjutas mitte ainult Eesti, vaid kogu maailma saatust. Neile lisandub meenutus erakordselt ohvriterohkest Juminda miinilahingust Tallinna lähistel, mis aitab mõista, kui oluline on hoida rahu.

Vanalinna väravas asuvas Paksus Margaretas on võimalik võtta ette põnev rännak meresõidu ajaloos – näha oma silmaga, milliste laevadega käisid merel meie eelkäijaid seitsme sajandi eest ning panna end proovile laevaehitaja ja kaptenina.

Muuseumi mõlemas majas ootavad ​pere kõige pisemaid rohked mänguvõimalused, kohvikutes maitsev kehakinnitus ja ​poodides ainulaadsed meened.

Vali sobivaim retk: www.meremuuseum.ee

Aura Keskus – hubane vee- ja saunakeskus Tartus

Mõnusat lõbusat vaba aja veetmise võimalust pakuvad Aura Keskuse veepark ja saunakeskus. Veepargis pakuvad kõige rohkem rõõmu vaieldamatult liutorud – kaks suurt ning üks pisike väikelastele liulaskmiseks. Väikelastele on ka oma ala erinevate lõbusate atraktsioonidega nagu kiiged, vett pritsiv madu ja kajakas ning pisikesed liumäed. Suuremad lapsed saavad lisaks liutorudele lustida basseinis, kus on ringvool, koskede taga asuvad koopad, liumäed ning vees korvpalli mängimise võimalus.

Saunakeskuses ootavad 9 erinevat sauna ning mõnus mullivann, kuumaveevann ning kaks erineva temperatuuriga mullivanni väliterrassil, millest üks on mõnusa sooja veega ja teine karget karastust pakkuv. Karastusvõimalusi on Aura Keskuses veelgi – saunakeskusest leiab nii külmaveeämbri kui ka talvetoa. Ja kes lustimisest ja saunatamisest väsib, saab oma jõuvarusid taastada saunakeskuses mõnusate ripptoolidega puhkealal ja õuevaatega köetaval lamamistoolil.

Aura Keskus on sõbralik ja hubane koht peredele ning sõpruskondadele. Aura Keskuses ei ole teenuse tarbimisel ajalist piirangut ning vaatamata väikesele pinnale, leidub seal alati hulgaliselt tegevust.

Aura Keskus

Turu 10, Tartu

kontakt: +372 730 0280, info@aurakeskus.ee

www.aurakeskus.ee

www.facebook.com/AuraKeskus 

23. detsembril 6.30 - 17.00 (ujula avatakse 6.30, veepark ja saunakeskus kell 10.00)

24. detsembril SULETUD

31. detsembril 6.30 - 17.00 (ujula avatakse 6.30, veepark ja saunakeskus kell 10.00)

1. jaanuaril 12.00 - 22.00

Copy
Tagasi üles