FOTOD Maskireid ja trahvid ärritasid minigolfareid: ma ei kavatse sellest ühiskonnast osa olla (6)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Politsei ja terviseameti reid Nauticas. Kuna rikkumisi tuvastati Park Minigolfis palju ja (kiir)menetlused võtavad üksjagu kaua aega, olid seal rakkes pea kõik reidi läbiviivad ametnikud.
Politsei ja terviseameti reid Nauticas. Kuna rikkumisi tuvastati Park Minigolfis palju ja (kiir)menetlused võtavad üksjagu kaua aega, olid seal rakkes pea kõik reidi läbiviivad ametnikud. Foto: Erakogu

Terviseamet ja politsei viisid täna Stroomi, Nautica ja Kristiine kaubanduskeskustes läbi reidi, et kontrollida inimeste maskikandmist. Kokku tehti trahve summas 472 eurot. 

Kuigi uuringud näitavad, et inimeste ohutunne koroona suhtes on oluliselt vähenenud - varasema 62 protsendi asemel hindab olukorda kriitiliseks 34 protsenti elanikest -, oli reede päeval kaubanduskeskustes üldpilt üllatavalt positiivne. Tallinna Nautica keskuses käis maskita inimesi ringi vähe ja kui käidigi, siis ametnikke nähes otsiti mask ruttu taskust välja. 

Enamik märkusi tehakse terviseameti kinnitusel hoopis selle kohta, et inimesed ka nina maski sees hoiaksid. «Alguses proovitakse heaga, kuid kui inimene hakkab vaidlema ja õigustama, et miks ta maski kanda ei saa ja sellekohast tõendit näidata ei ole, siis on ka trahv vastav,» ütles terviseameti pressiesindaja. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles