Sibul: riigikogu on kui ebameeldiv segaja, mis takistab «valitsemist»

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Tairo Lutter

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium tunnistas täna riigikogu kaugistungitele viimise õigusvastaseks, kuna selleks polnud novembris piisavalt kaalukaid põhjusi. Riigikohus vaagis asja riigikogu Isamaa fraktsiooni liikme Priit Sibula kaebuse alusel. «Sellega anti selge hinnang ka koalitsioonierakondade käitumisele, kus opositsiooni üritati suvaotsusega tasalülitada,» sõnas Sibul riigikohtu otsuse peale.

Sibula hinnangul on koalitsioonis olevatele Reformierakonnale ja Keskerakonnale selgelt ebamugav, et opositsioonierakonnad on nendest oluliste küsimuste lahendamisel mitu sammu ees. «Nii tervise-, julgeoleku- kui ka energiakriis on näidanud, et koalitsioon ei suuda olulistes küsimustes kokku leppida ja otsuseid langetada. Selle asemel, et peeglisse vaadata otsustati kriitikast pääsemiseks Riigikogu õigusvastaselt kaugtööle saata,» võttis Sibul kokku põhjuse, miks tema arvates novembris seesugune otsus tehti.

Ettepaneku kaugosalusega istungite korraldamiseks tegi 8. novembril Reformierakonna fraktsioon ning põhjendas seda koroonaviiruse laialdase levikuga ja valitsuse suunisega tööandjatele saata töötajad kaugtööle. Riigikogu kiitis järgmisel päeval ettepaneku heaks 62 poolt- ja 23 vastuhäälega ning otsustas, et täiskogu istungid toimuvad kaugosalusega 10.–25. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles