Eesti leppis Venemaaga kokku raadiosageduste lepingu muudatused

Copy
Eesti leppis Venemaaga kokku 3G 1900/2100MHz sagedusala mobiilside koordinatsioonilepingu muudatustes.
Eesti leppis Venemaaga kokku 3G 1900/2100MHz sagedusala mobiilside koordinatsioonilepingu muudatustes. Foto: Marko Saarm

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) leppis Venemaa sideregulaatoriga kokku raadioside kasutamise muudatustes piirialadel, mis võimaldab paremini rakendada 5G tehnoloogiat.

14.- 16. detsembril videosilla vahendusel toimunud kohtumisel lepiti kokku 3G 1900/2100MHz sagedusala mobiilside koordinatsioonilepingu muudatustes, mis võimaldavad selles alas paremini rakendada 5G tehnoloogiaid, teatas TTJA.

Ettevalmistamisel on ka 5G sagedusalade 700MHz ja 26GHz leping, milles veel kokkuleppele ei jõutud. Venemaa ootab selles küsimuses Eesti ettepanekuid.

Samuti oli arutlusel ka 3,6 GHz mobiilside sagedusala, kuid seal lepinguni naabrid ei jõudnud, kuna sagedusala kasutuse tehnilised plaanid on väga erinevad.

Raadiosagedused levivad üle riigipiiride ja seejuures tuleb arvestada, et need ei häiriks teise riigi sidesüsteeme, seepärast on rahvusvaheliseks tavaks sageduskasutust eri riikide vahel koordineerida.

Kohtumisel tulid jutuks ka televisiooni tuleviku plaanid ja võimalik üleminek digitelevisiooni uuele standardile DVB-T2.

Kohtumist planeeriti juba aastast 2019, kuid seda lükati korduvalt edasi seoses koroonapiirangutega. Lõpuks peeti kohtumine videosilla vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles