Ägedalt leviv omikrontüvi vallutab Tartu linna (7)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Omikrontüvi levib kõige kiiremini Tartus ja nakatumist veavad 10–19-aastased, mistõttu on koroonahaigete keskmine vanus piirkonnas langenud 29 eluaastani. Pildil rahvatantsijad Tartu raekoja platsil.
 
Omikrontüvi levib kõige kiiremini Tartus ja nakatumist veavad 10–19-aastased, mistõttu on koroonahaigete keskmine vanus piirkonnas langenud 29 eluaastani. Pildil rahvatantsijad Tartu raekoja platsil.  Foto: Kristjan Teedema

Kuigi viimase kahe nädalaga on üle 1000 positiivse testitulemuse 10 000 elaniku kohta saadud Põlva-, Valga-, Võru- ja Pärnumaal, levib omikrontüvi kõige kiiremini hoopis Tartus.

«Hetkel on meie murelaps tõesti Tartu,» möönis ka terviseameti kommunikatsioonijuht Imre Kaas. «Lääne regioonis tuvastati viimase ööpäevaga üle 40 omikrontüve juhu, aga Lõuna-Eestis on olukord oluliselt kriitilisem.»

«Meil on omikroni kokku leitud 889 korda ehk ligi pool riigi kõigist uue tüvega seotud juhtudest,» märkis terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht. Enim haigestutakse Tartumaal ja nakatumist veavad 10–19-aastased, mistõttu on koroonahaigete keskmine vanus piirkonnas langenud 29 eluaastale.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles