Kiirabi on aastavahetusel tavapärases valmisolekus

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Tallinna kiirabibrigaad. Foto on illustratiivne.
Tallinna kiirabibrigaad. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kiirabibrigaadid üle Eesti on aastavahetuseks valmis ja tööd tehakse tavapärase ressursiga.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas lausus, et midagi väga ebatavalist nad aastanumbri vahetumisega seoses oma töös ei oota.

Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas.
Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas. Foto: Mihkel Maripuu

Adlas avaldas lootust, et inimesed suhtuvad pidutsemisse mõistlikult, kained kaaslased ei luba alkoholi tarbinuid autorooli ning et ka pürotehnika kasutamisel jälgitakse kõiki ohutusreegleid. Seda nii enda kui ka teiste turvalisust silmas pidades.

Üksusi on Tallinna kiirabil väljas 24 ehk kokku 75-80 inimest.

Tartu kiirabi juhatuse liige Veronika Reinhardi sõnul katavad nende meedikud kokku kuut maakonda: Tartumaad, Jõgevamaad, Valgamaad, Põlvamaad, Viljandimaad ja Järvamaad. «Meil on täpselt nii palju brigaade tööl kui igapäevaselt - 26. Tavapärane aastavahetus,» lausus Reinhard. Temagi pani inimestele südamele, et nad võtaksid aastavahetuseks leevendatud piiranguid mõistusega ega liialdaks pidutsemisega. 

Ida- ja Lääne-Virumaal ning Harjumaal Loksal kiirabiteenust osutava Karell Kiirabi juhatuse liige Õnne Bartoševitš kinnitas, et sarnaselt kolleegidega mujal Eestis on nemadki aastavahetuseks väga hästi valmis. «Oleme valmis tavabrigaadidega. Koduvalved on meil ka olemas, aga loodame, et seda vajadust ei teki,» rääkis Bartoševitš.

Piirkonnas on valves kokku 18 brigaadi, neist Ida-Virumaal üheksa ja Lääne-Virumaal kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles