Aastavahetusel nakatumine selgub alles uue nädala lõpu poole (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa andmetel on vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimeste haigestumine analüüsitulemuste järgi juba võrdne. Vaktsiin ei välista nakatumist, vaid hoiab ära põdemise rasked tagajärjed.
Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa andmetel on vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimeste haigestumine analüüsitulemuste järgi juba võrdne. Vaktsiin ei välista nakatumist, vaid hoiab ära põdemise rasked tagajärjed. Foto: Herman-Erik Isop

Uusaastaööl sai Eestis piiranguteta pidutseda ning nii oli klubides, baarides ja pubides üle mitme kuu koos suur seltskond. Kui tõhusalt aitas see koroonaviirusel levida, selgub nädala pärast.

Terviseameti kommunikatsiooniosakonna juht Imre Kaas osutas, et nakatumine avaldub väikese nihkega. «Seda, kas tekib koldeid, näeme umbes nädala pärast,» täpsustas ta.

Enne uusaastaööd nakatumine Eestis langes. Näiteks laupäevasest 3405 koroonaproovist osutus positiivseks 429. Kaas selgitas, et puhkepäevadel testitakse vähem, lisaks jõuab nädalavahetuse nakatumine testitulemustesse kolmapäeval-neljapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles