Mali erakondade koalitsioon lükkas valitsuse üleminekukava tagasi

Copy
Kolonel Assimi Goita.
Kolonel Assimi Goita. Foto: AMADOU KEITA/Scanpix

Mali erakondade suurkoalitsioon lükkas pühapäeval tagasi sõjaväe kontrolli all oleva valitsuse kava võimu üleandmiseks, mis tähendaks, et demokraatliku valitsemise juurde naasmineks võib kuluda kuni viis aastat.

«Parteid ei nõustu sõjaväevalitsuse plaaniga ja soovivad valimiste kiiret korraldamist jätkata. Järelikult lükkab rühm selle ühepoolse ja ebamõistliku ajakava tagasi,» edastati avalduses.

Välisminister Abdoulaye Diop esitas uue plaani Lääne-Aafrika Riikide Majandusühendusele (ECOWAS) laupäeval pärast riiklikku reformikonverentsi, mida erakonnad ja ühiskondlikud organisatsioonid boikoteerisid.

ECOWAS peatas Mali liikmesuse pärast 2020. aasta augusti ja 2021. aasta mai sõjaväelisi riigipöördeid, kehtestas sanktsioonid ja ähvardas ka edasiste meetmetega ametnikke, keda peeti vastutavaks valimiste edasilükkamise eest.

Mali üleminekuvalitsuse juht kolonel Assimi Goïta on korduvalt õigustanud valimiste edasilükkamist ja venivate riiklike konsultatsioonide pidamist, mis tema sõnul on asendamatud rahu ja stabiilsuse taastamisel.

Goïta juhitud riigipöördega kukutati 2020. aasta augustis riigi endine president Ibrahim Boubacar Keïta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles