Rave Mööbel: meil on läinud hästi, sest ajame südamega oma asja

Rave Mööbel
Copy
Ella tugitool - aegumatu puidust käetugedega tugitool
Ella tugitool - aegumatu puidust käetugedega tugitool Foto: Rave mööbel

Rave Mööbel loodi juba aastal 1992, Vabariigi taasiseseisvumise tuules, kui kolm tarmukat klassivenda panid pead kokku ning hakkasid Eestis mööbliäriga tegelema. Vaatamata sellele, et sisustustrendid on viimaste aastakümnete jooksul palju muutunud ning ka majanduses on ette tulnud pöördelisi aegu, tähistab ettevõte tänavu juba väärikat 30. juubelit. Milles siis ikkagi peitub nende edu saladus?

Rave Mööbel on alati soovinud pakkuda kvaliteetset mööblit. Kui algusaastatel tegeleti koostööpartnerite toodangu hulgimüügiga, siis juba peatselt saadi aru, et omatoodang on just see jõud, mis viib edasi. Sellest ajast peale on Rave Mööbel keskendunud pehme mööbli tootmisele ning kuigi tootesortimendis on peamiselt diivanid, diivanvoodid, tugitoolid, voodid ja madratsid, siis praeguseks on valikusse lisandunud ka teisi sisustustooteid, nagu näiteks öökapid ja diivanilauad.

Praegu annab Läänemaal tegutsev ettevõte tööd ligi 100 inimesele ning umbes 75% toodangust läheb ekspordiks. Seda peamiselt Põhjamaadesse – Soome, Rootsi ja Norrasse, ent viimastel aastatel on jalg ukse vahele saadud ka mitmel pool Kesk-Euroopas, kuigi viimane võib konkurentsitiheduse ja disainieelistuse tõttu olla kohati võrdlemisi pretensioonikas turg, tõdeb Rave Mööbli turundusjuht Raido Tormet.

Pigem vähem, aga kvaliteetselt!

Kindlat sihtgruppi pole Ravel kolme aastakümne jooksul välja kujunenud ning kas see on pehme mööbli puhul üldse võimalik, mõtiskleb Raido. «Diivanit ja voodit on ju kõikidel vaja,» ütleb ta ning räägib, et Ravesse leiavad tee kliendid, kes hindavad kvaliteetset kodumaist toodangut ning peavad lugu omanäolistest rätsepa-lahendustest. Hinnaklassi poolest on Rave püüdnud hoida keskmist joont ja mitte ronida liiga kõrgele, ent hea ja kvaliteetne toode paratamatult ikka maksab, tõdeb Raido ning soovitab diivanit või voodit ostma minnes mõelda sellest kui 10-15-aastasest investeeringust.

Kui paljud suurtootjad tunnevad uhkust tootmisvõimsuste ja masinapargi suurenemise üle, siis Raves on pigem vastupidi. Uhked ollakse oma väiksuse üle, sest just tänu sellele on suudetud hoida kvaliteeti ja tagada, et iga toode käib enne kliendile üle andmist läbi mitme terava silmapaari alt. Ehk on just kvaliteet ning südamega ja järjekindlalt oma asja ajamine võluvits, mis on Ravet kõik need 30 aastat edukalt edasi viinud ning töötab veel praegugi, usub Raido. «Eks klientide hoidmiseks tuleb olla heas mõttes tüütu ja pealtükkiv ning mitte kunagi alla anda, ükskõik kui keerulised on ajad.»

Mõeldes veel põhjustele, miks Ravel on kõikide nende aastate jooksul nii hästi läinud, toob Raido välja selle, et kogu ettevõte peab hingama ühes rütmis, tootmisest kuni turunduseni, sest ainult nii on võimalik pakkuda head toodet. Lisaks tuleb hoolikalt kuulata klienti ning arvestada tema soovidega. Niipalju kui vähegi võimalik püütakse Raves vastu tulla erisoovidele; näiteks on paljusid tootekataloogi mööbliesemeid võimalik pisut muuta ning lisada isikupäraseid detaile.

Amaya diivan - Rave Mööbli esimene Fluff-ONE tehnoloogiaga toode, mis läheb disainihulludele veel praegugi peale.
Amaya diivan - Rave Mööbli esimene Fluff-ONE tehnoloogiaga toode, mis läheb disainihulludele veel praegugi peale. Foto: Rave mööbel

Tehnoloogia, mida kellelgi teisel pole

Mööblitrendid on viimase 30 aasta jooksul väga palju muutunud. Tänapäeva märksõnadeks on Raido sõnul mugavus, avarus ja minimalism, ent nii kummaline kui see ka pole, siis palju dikteerib sisustuseelistusi ka tehnoloogia areng. Näiteks on tänu juhtmevabadusele ja robottolmuimejatele üha enam hakatud hindama kõrge jalaga diivaneid. Siiski on Rave Mööbli tootevalikus mõned ajatud tooted, mida ikka ja jälle ostetakse. «Puidust käetugedega tugitool läheb kaubaks igal kell ja nii juba alates meie tegutsemisaja algusest.»

Mõeldes põhilistele väljakutsetele, millega kõik mööblitootjad iga päev silmitsi seisavad, toob Raido välja selle, et pehme mööbli tootmisel on võrdlemisi raske eristuda ja keeruline on teha midagi tõeliselt uuenduslikku, sest kõik ju kasutavad samu materjale. Küll aga on Rave välja töötanud innovaatilise sulepadja tehnoloogia Fluff-ONE, mis muudab diivani kasutamise oluliselt mugavamaks ja pikendab oluliselt selle eluiga. Kui tavaliselt on sulg padja sees kotis lahtiselt ning liigub sellele istudes paratamatult paigast, siis Fluff-ONE patjades on suled läbi tepitud ning püsivad kindlalt paigas. Tänu sellele tehnoloogiale ei pea diivani kohendamiseks patju enam kloppima, vaid piisab kanga sirgeks tõmbamisest ning sulepadja mugavus säilib.

Suuri maailmavallutuslikke Raves ei peeta. «Loomulikult püüame jõuda uutele välisturgudele ja oleme õnnelikud iga väiksemagi eduka sammu üle, ent igale poole ei saa ja polegi mõtet jõuda,» tõdeb Raido ning räägib, et pigem tahavad nad Raves ajada ka edaspidi südamega oma asja ning pakkuda kvaliteetset kodumaist mööblilt just eelkõige eesti inimestele.

Rave Mööbli esinduskauplused asuvad Tallinnas Järve Keskuses (Pärnu mnt 238) ning Haapsalus (Tulbi 4).

Vaata lähemalt www.ravemööbel.ee

Copy
Tagasi üles