Est Lupus: panustame Eesti majandusse ning muudame inimeste elu paremaks

Est Lupus
Copy
Foto: Est Lupus

Tartumaal tegutsev puitmööbli tootja Est Lupus on läbi ja lõhki kodumaine. Tooraine tuleb Eestist, mööbel pannakse kokku kohapeal ning koostööpartneridki valitakse kodumaiste ettevõtjate seast. Ikka selleks, et panustada riigi majandusse ja parandada meie eesti inimeste elu.

«Me ei mõtle iga päev sellele, et iga väiketootja annab tegelikult oma panuse riigi majandusse ning kohalik tootmine on eesti inimeste elukvaliteedi jaoks väga tähtis,» ütleb puitmööblit valmistava Est Lupus OÜ asutaja Tõnis Rõžov ning lisab, et nemad panustavad uhkusega Eesti riigi arengusse ning kutsuvad ka oma kliente üles läbi kodumaise toodangu sama tegema. Tõnis Rõžovil on hea meel, et meie inimesed hindavad üha enam Eestis kohapeal valmistatud tooteid ning ka puit materjalina on jälle au sisse tõusnud.

Est Lupus valmistab puitmööblit juba aastast 2000. Kui alguses oli tegu ühemehefirmaga, siis praeguseks on ettevõte oluliselt laienenud. Sortimendis on väga erinevaid sisustustooteid – kummuteid, riiuleid, söögilaudu, toole ja öökappe, ent kõige erilisemaks leiuks on riidekapid, mis on suurimad Eestis; kahe sentimeetri paksusest puidust valmistatud mööbel annab kindluse, et küljed ja riiulid ei paindu ega kõverdu. See, et ettevõttel on viimased paarkümmend aastat nõnda hästi läinud, on märk sellest, et eestlaste soov ja nõudlus kvaliteetse, loodussõbraliku ja kauni mööbli järele aina kasvab, tõdeb Tõnis Rõžov.

Puit oli, on ja jääb

Kui vahepeal vaatasid inimesed huviga soodsamate alternatiivide, nagu näiteks plastiku, laminaadi ja teiste kunstmaterjalide poole, siis praegu on see trend hääbumas ning koju mööblit valides eelistatakse aina enam naturaalset puitu ja looduslähedust. Pole ka ime, sest puit on Tõnis Rõžovi sõnul ideaalne materjal; seda saab voolida ja töödelda, sellest saab luua ebastandardseid lahendusi, puit tagab tervisliku sisekliima, puidust mööbel on soe, keskkonnasõbralik, isikupärane ja vastupidav ning õigesti hooldades kestab põlvest põlve. Lisaks pole puitmööbel juba ammu enam üksnes maakodude kaunistaja, vaid üha enam kasutatakse puitlahendusi ka modernsetes kodudes.

Puitmööbel ei tähenda kindlasti seda, et valikus on ainult naturaalse puidu toon. Est Lupus valmistab mööblit väga rikkalikus värviskaalas, samuti pakutakse puidu ilmestamiseks mitmeid põnevaid peitsi toone ning disainile lisavad särtsu ja iseloomu põnevad kapinupud, hinged ja käepidemed. «Meie eeliseks on ka tellijate erisoovide täitmine,» räägib Tõnis Rõžov ning selgitab, et iga tootekataloogi mööblieset on võimalik mõõtudelt muuta ning lisada isikupära andvaid detaile. Samuti tarnib Est Lupus mööbli sihtkohta juba kokkupanduna ning kliendil pole tarvis teha muud, kui pakend avada ning toode paika panna.

Est Lupus – kodumaine tootja, kodumaine panus.

Vaata lähemalt: www.est-puitmoobel.ee

Copy
Tagasi üles