Mõnus minielamu, saunamajake või väliköök kodumaiselt tootjalt Cube House

Copy
Foto: Cube House OÜ

Nagu kõik head asjad, sündis 20-ruutmeetriseid moodulmaju tootev Cube House OÜ omanike isiklikust vajadusest. Kohilas asuv ettevõte on tänaseks tegutsenud juba üle viie aasta, ehitanud väga palju suvilaid, saunamaju ja välikööke ning võitnud majakeste läbimõeldud disaini, kvaliteedi ja energiasäästlikkusega kõigi klientide südameid.

Cube House majad on soojustatud PUR-soojustusvahuga ning ehitatud aastaringseks kasutamiseks, tuuakse kohale ühes tükis ja pannakse üles vaid mõne tunniga. See tähendab, et samal päeval, kui tellitud maja teie hoovile saabub, võib panna sauna kütte või alustada ettevalmistustega külaliste vastuvõtuks!

Energiasäästlik ning madala küttekuluga maja ei vaja eraldi kalli vundamendi ehitamist, piisab ainult üheksast ehitusplokist või postist. Kuna hoone välismõõtmed on 20m2, ei vaja see ka ehitusluba ega projekti, tuleb vaid esitada teatis kohalikule omavalitsusele. Soovi korral saab muidugi tellida ka suuremad maju, liites omavahel mitu moodulit. Ent ka näiteks kolme mooduli ühendamisel jääb hoone suurus pisut alla 60 ruutmeetri, mis ei vaja samuti ehitusluba, vaid piisab ehitusteatisest ja Cube House poolt väljastatavast projektist. Kuid 60 ruutmeetrit ei ole majade suuruse piir, mooduleid omavahel lisades saab just nii suure maja teha kui klient soovib.

Igale majale on tootja poolt paigaldatud nõuetekohane elektrisüsteem, veevarustus, WC, boiler ja köögimööbel koos tehnikaga. Hoone üks sein on peaaegu terves ulatuses varustatud suurte, 3-kordse klaaspaketiga akendega, mis tagab valgusküllase interjööri.

Isiklikust vajadusest sündinud

„Otsisime viis-kuus aastat tagasi perele mõnusat suvitamiskohta, kuid tulutult. Nii soetasime hoopis krundi Peipsi äärde, otsustasime majakese kodu lähedal valmis ehitada ning seejärel kohale viia,” meenutavad Cube House loojad Reevo ja Ave Õuemets. Kuna Reevol oli üle 25 aasta töökogemust ehitajana, valmis suvila kiirelt. Protsessi käigus tuli idee, et selline geniaalne projekt võiks ka teistele huvi pakkuda ja nii sündiski Cube House.

Täna on ettevõte veel pisike – hetkel töötab seal lisaks omanikele viis inimest ehk aktiivselt töötab firmas seitse inimest igapäevaselt, kuid meelsasti võtavad Õuemetsad tööle ka praktikante. Tänaseks on klientide südamed võidetud ja tootmine käib lausa 100% võimsusega, ent lähiajal plaanitakse tootmist laiendada ja rohkem töötajaid palgata. Tellimusi jagub kuhjaga, sest ühelt poolt on tänane tervisekriis pannud inimesi rohkem maamajadele ning suvekodudele mõtlema ning teisalt on klientidele Cube House hubased ja kvaliteetsed majakesed väga meeltmööda ning reklaam ja hea tagasiside liigub inimeselt-inimesele, mis omakorda tekitab suure usalduse Cube House majade vastu.

Olenevalt ruumikasutusest võib hoone ehitada saunaks, ühe magamistoaga suvilaks, kodukontoriks või väliköögiks, ent samas pakub moodulmaja laiemaid võimalusi, näiteks võiks see olla mõnusaks elupaigaks iseseisvuvale tudengile või vanavanematele, kes teatud vanuses oleks mõistlik kolida lastele lähemale. Tänaseks on kõige populaarsem toode muidugi 20-25 ruutmeetri suurune saunamaja aga järjest rohkem kogub huvi ja populaarsust Cube House Peremaja, neid peremaju on juba paigaldatud üle kogu Eesti ja kasutust on need leidnud kas suvilate, rendi majade või lausa päris elumajadena kus elatakse sees aastaringselt. Peremajade eeliseks on väga paindlik funktsionaalsus, kuna neid saab teha erinevas suuruses ja erinevalt kokku liita, nii leiab iga maja soovija just endale meelepärase sise ja välislahenduse. Kuna pere teine ettevõte Eesti Puitmaja Ehitus OÜ tegeleb PUR-vahuga soojustamisega, on kõik majakesed ehitatud eriti energiatõhusalt ning aastaringseks kasutamiseks. Kütmiseks kasutatakse õhk-soojuspumpa, mida saab koos soojaveeboileri ja elektrikerisega juhtida nutikalt mobiiltelefoni kaudu.

Majaomanikuks vaid mõne kuuga!

Maja ost algab Cube House tootmishoone külastamisega ja kui potentsiaalsele ostjale pakutavad võimalused sobivad, sõlmitakse ostu-müügileping. Iga maja valmistatakse vastavalt tellija soovidele – valida saab nii endale meeldiva fassaadi, põrandad, seinaplaadid, köögimööbli jne. Ühe 20-ruutmeetrise mooduli ehitamiseks kulub keskmiselt 3 nädalat.

Valminud maja transporditakse tellija valitud asukohta ning asutatakse omaniku poolt ettevalmistatud asukohale ning vajadusel aidatakse ka kommunikatsioonide ühendamisel. Hoone hinnaklass on pigem väga soodne, ühe ruutmeetri maksumus jääb 1350-1575 euro vahemikku, mis teeb sellise väikemaja soetamise oluliselt soodsamaks kui pealinnas korteri ostmise. Cube House majadest on lõviosa müüdud Eestisse, samuti on läinud ekspordiks Lätti, Soome ja Rootsi ning huvi on tuntud isegi Inglismaalt.

Tutvu Cube House võimalustega kodulehel: www.cubehouse.ee

Copy
Tagasi üles