Tuhat kaevurit lubab ühineda laupäevase ametiühingute protestiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Eesti energeetikatöötajate ametiühingute liidu pikett Tallinnas 2009. aastal.
Pildil Eesti energeetikatöötajate ametiühingute liidu pikett Tallinnas 2009. aastal. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Enam kui tuhat kaevurit Ida-Virumaalt lubasid ühineda Eesti Ametiühingute Keskliidu korraldatava protestiaktsiooniga laupäeval Tallinnas.

Kaevurite- ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski ütles rahvusringhäälingu venekeelsele jaamale antud intervjuus, et üle tuhande kaevuri tuuakse 25 bussiga laupäeval Ida-Virumaalt Tallinnasse.

Ponjatovski ütles Raadio4-le antud intervjuus, et see on Ida-Virumaa kaevurite esimene protestiaktsioon kavandatava seadusemuudatuse vastu, mis võimaldaks omal soovil või poolte kokkuleppel töötajatele lahkumishüvitist mitte maksta. Kaevurid kavandavad ka protestimiitingut Tallinnas 3.märtsil.

«Kuid see saab olema juba poliitiline aktsioon, kus me nõuame parlamendi laialisaatmist ja erakorralisi riigikogu valimisi,» rääkis Ponjatovski. «Me toome Tallinnasse üha rohkem inimesi, korraldame üha uusi protestiaktsioone ja võime blokeerida ka valitsusasutuste töö.»

Ta lisas, et kui võimud protestijate hääli kuulda ei võta, siis pöörduvad ametiühingud Euroopa riikide ja Venemaa poole ettepanekuga blokeerida Eestist eksport.

Eesti Ametiühingute Keskliit korraldab Tallinnas laupäeval protestiaktsiooni, et juhtida tähelepanu erimeelsustele valitsuskoalitsiooni poliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles