Eesti suursaadik Sri Lankal andis üle volikirja

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Suursaadik Katrin Kivi (paremalt viies) andis üle volikirja.
Suursaadik Katrin Kivi (paremalt viies) andis üle volikirja. Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Katrin Kivi andis täna üle volikirja Sri Lanka Demokraatliku Sotsialistliku Vabariigi presidendile Gotabaya Rajapaksale. Suursaadik resideerib Indias New Delhis.

Volikirja üleandmise tseremoonial toimunud vestluses kinnitasid suursaadik Kivi ja president Rajapaksa Eesti ja Sri Lanka häid suhteid.

«Hea meel on näha Sri Lanka kasvavat huvi nii digi- kui ka küberkoostöö vastu. Eesti eksperdid on aidanud Sri Lanka arengule kaasa e-valitsemise ekspertiisi jagamise ja küberturvalisuse toetamise kaudu,» märkis suursaadik Kivi.

Suursaadiku sõnul on palju potentsiaali ka kahe riigi vaheliste majandus- ja kaubandussuhete edendamisel.

«Sri Lanka on aastaid olnud eestlaste seas populaarne turismisihtkoht. Loodame, et pandeemia mõjudest hoolimata jätkub kahe riigi edukas koostöö turismi vallas,» sõnas suursaadik.

Tseremooniale järgnenud vastuvõtul kohtus suursaadik Kivi Sri Lanka välisministri Gamini Lakshman Peirisega. Vestluse käigus kinnitas minister, et Sri Lanka soovib tihendada koostööd Eestiga e-valitsemise alal. Visiidi raames kohtub suursaadik ka välisministeeriumi kantsleri Jayanath Colombagega ja osaleb Sri Lanka iseseisvuspäeva tähistamise pidustustel 4. veebruaril.

Eesti Vabariigi suursaatkond Indias avati 2013. aastal. Katrin Kivi on kolmas New Delhis resideeriv Eesti suursaadik, kellel on kaasakrediteering Sri Lankale. Sri Lanka katab Eestit oma suursaatkonnast Stockholmis. Eestil on Sri Lankal aukonsul Dudley F. S. Thambinayagam.

Suursaadik Katrin Kivi töötab välisministeeriumis 1993. aastast. Algusaastatel töötas ta diplomaadina välismajanduspoliitika osakonnas ning Lääne-Euroopa ja Põhja-Ameerika büroos. Aastatel 2003–2005 juhtis ta Aasia, Okeaania, Aafrika ja Ladina-Ameerika bürood. 2005. aasta suvel sai Katrin Kivist poliitikanõunik ja asejuht suursaatkonnas Pariisis ning Eesti alalise esindaja asetäitja UNESCO juures. Aastatel 2009–2011 töötas ta Euroopa Liidu osakonna üldasjade büroo direktorina ja 2011–2015 suursaadikuna Taani Kuningriigis. Aastatel 2015–2019 töötas Kivi suursaadikuna ja Eesti alalise esindajana Euroopa Nõukogu juures Strasbourgis.

Suursaadik Katrin Kivi on lõpetanud Tartu ülikooli romaani-germaani filoloogia teaduskonna. Tal on magistrikraad saksa keele ja kirjanduse alal. Kivi valdab saksa, prantsuse, inglise ja vene keelt.

Lisaks Sri Lankale on Eesti suursaadikul Indias kaasakrediteeringud Bangladeshis, Malaisias ja Nepalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles