FOTOD Talvine möll lennujaamas: stardiradadelt lükatakse kokku mägede kaupa lund (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Tänavune ohtra lumega talv Tallinna lennujaama ei hellita: lennuliiklusala puhtana hoidmiseks on kaasatud lisatööjõudu ning lumekoristus käib ööpäev läbi.

Tallinna lennujaama eritehnika ja hooldeteenuste osakonna juht Villi Heinsalu rääkis Postimehele, et talvehooaeg seekord lennujaama hellitanud ei ole ning hooldetöötajatel on juba detsembrist käed-jalad kuhjaga tööd täis. 

«Ohutus on meie prioriteet ning praegu tähendab see katkematut lumekoristust ning lennuraja ja perroonide puhtana hoidmist – see töö käib 24/7,» lausus Heinsalu ja tunnustas kõiki töötajaid, kes sellele tempole vastu on pidanud.

Ühes vahetuses on korraga tööl üheksa meest ning töö käib neljas vahetuses. Lennuliiklusala puhtana hoidmiseks on lennujaam kaasanud lisatööjõudu. Kuna lumemägede kõrgus ei tohi lennujaamas olla üle 15 meetri, siis on selliseid lumekogumise platse seal kolm.

Kui tavaliselt tekivad lennujaamas suured lumemäed kogu talvehooaja jooksul, siis praegune vaatepilt on kahe kuu töö tulemus. «Ilmselt näeme veel juunikuus nende mägede sulamist,» lisas Heinsalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles