GRAAFIKUD 112 kõnepaljastused: Eesti inimeste tervisehäda number üks on kõhuvalu

Copy
20. mail 2021 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Stockmanni kaubamaja juures põrkasid kokku kaks sõiduautot, millest üks paiskus külili. Viga sai kaks inimest, üks neist viidi haiglasse. 
20. mail 2021 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Stockmanni kaubamaja juures põrkasid kokku kaks sõiduautot, millest üks paiskus külili. Viga sai kaks inimest, üks neist viidi haiglasse. Foto: Tairo Lutter

Kiirabi pidi mullu välja sõitma ligi kümnendiku võrra rohkem kordi kui aasta varem, kiirabile kulus 14 miljonit eurot rohkem kui aastal 2019 ja seda mitte ainult koroonahaigete aitamiseks, vaid ka üllatavatel muudel põhjustel.

«Kiirabikutsete arv on tõusnud koroonasse haigestumiste perioodil,» märkis häirekeskuse 112 teenuse ekspert Pille Saar. «Märgatavalt rohkem on pöördumisi, mille sisuks on hingamishäired ja palavik.»

Numbrile 112 tehtud kõnede arvu võrdlus aastate 2020 ja 2021 kohta näitas, et kiirabi väljasõitude arv kasvas märgatavalt ka selliste tervisemurede tõttu, millel pole koroonasse haigestumisega mitte mingit seost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles