Jääskulptuuride eluaeg jäi tänavu lühikeseks

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jääskulptuurid Tuvi pargis
Jääskulptuurid Tuvi pargis Foto: Sander Ilvest

Tallinna kesklinna Tuvi parki paigaldatud jääskulptuurid pakkusid silmailu ja valgusemängu võlu tuhandetele linlastele, ent sulailmade tõttu pidi Kesklinna valitsus need pargist ära korjama.

«Kuna jääst valmistatud kujud vajavad oma kauni detailsuse säilitamiseks madalat õhutemperatuuri, sõltub näituse kestvus eelkõige ilmaoludest. Peale suurema sula saabumist kaotasid skulptuurid kahjuks oma esialgse ilu ning on muutunud ka hapraks ja seega ohtlikuks. Seetõttu viime vormituks muutunud kujud täna pargist ära,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Ta lisas, et õnneks oli linnarahva huvi kunstiliselt väga kõrgel tasemel jääskulptuuride vastu väga suur, seega jõudis küllap enamik huvilisi siiski need võrratud jääst mütoloogilised tegelaskujud siiski ära näha. Menukat ettevõtmist korratakse kindlasti ka järgmisel talvel.

Tuvi parki paigaldati jääskulptuurid juba teist aastat järjest. Eelmisel laupäeval avatud jääskulptuuride näitusel ootasid Tuvi pargi külastajaid seitse skulptuuri. Nende seas olid Fööniks, Pegasus, draakon ja teised müütidest tuntud olendid.

Näitus ei piirdunud üksnes visuaalse elamusega. Suurematele kujudele võisid lapsed ka selga istuda. Skulptuurid valmistas firma Frostiart Baltic, skulptuuride autorid on Donatas Mockus, Inese Valtere, Karlis Ile ja Maija Ile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles