Venemaa uus suursaadik Eestis asus ametisse

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Venemaa suursaadik Eestis Vladimir Lipajev
Venemaa suursaadik Eestis Vladimir Lipajev Foto: Venemaa suursaatkonna ühismeediakonto

Venemaa uus suursaadik Eestis Vladimir Lipajev alustas Tallinnas töökohustuste täitmist, teatas Venemaa suursaatkond teisipäeval oma ühismeediakontol.

«Saatkond annab teada, et Tallinnasse saabus ja alustas töökohustuste täitmist Venemaa Föderatsiooni erakorraline ja täievoliline suursaadik Eesti Vabariigis Vladimir Georgijevitš Lipajev,» oli kirjas saatkonna postituses.

Lipajev, kes varasemalt töötas Vene välisministeeriumis kaadrite osakonna direktori asetäitjana, võttis teatepulga üle seniselt suursaadikult Aleksandr Petrovilt, kes lahkus ametist jaanuaris. Petrov oli Venemaa suursaadik Eestis alates 2015. aasta oktoobrist.

Vladimir Lipajev on sündinud 6. veebruaril 1959. Vene välisministeeriumi süsteemis töötab ta alates 1981. aastast. Aastatel 1997-2001 oli ta nõunik Venemaa saatkonnas Norras, 2004-2007 välisministeeriumi kaadrite osakonna direktori asetäitja, alates 2007. aastast peakonsul Maini äärses Frankfurtis ning alates 2020. aastast välisministeeriumi kaadrite osakonna direktori asetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles