Transpordiamet: Rene Arikas avaldas meedias asutusesisest teavet

BNS
Copy
Estonia uuringute juht, ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas.
Estonia uuringute juht, ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas. Foto: Madis Veltman

Transpordiamet palub Andmekaitse Inspektsioonil hinnata, kas Ohutusjuurdluse Keskuse (OJK) juhataja Rene Arikas avaldas seoses mullu novembris toimunud lennuõnnetusega Tallinna lennuväljal avalikkusega teavet, mis oli mõeldud vaid asutusesiseseks kasutamiseks.

Juhtum puudutab tänavu veebruaris avaldatud ERRi ja Postimehe artikleid, kus Rene Arikas kommenteerib muu hulgas mullu novembris toimunud lennuõnnetust Tallinna lennuväljal.

Transpordiameti peadirektor Kaido Padar märkis märgukirjas, et peale intsidenti alustas transpordiamet piloodi suhtes järelevalvemenetlust, sest asjaolud andsid alust arvata, et tegemist võib olla raskest hooletusest tingitud rikkumisega. Samuti algatas ohutusalase uurimise OJK.

Artiklites avaldatud teave võimaldab Padari sõnul tuvastada pilooti, kes osales intsidendis, kuid kelle suhtes ei ole jõustunud ühtegi otsust ega esitatud lõppraportit, mis võib isiku õigusi oluliselt riivata.

Lisaks sellele on Rene Arikas avaldanud artiklites informatsiooni, mis kuulub transpordiameti menetluspädevusse ning millel ei ole intsidendiga vahetut puutumust, lisas Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles