Tallinnale on esitatud üle 20 000 energiatoetuse taotluse

Copy
Energiahüvitise toetuse taotlemine
Energiahüvitise toetuse taotlemine Foto: Eero Vabamägi

Tallinnale on esitatud kokku üle 20 000 energiahinna hüvitise taotluse, millest valdav osa, 86 protsenti, on esitatud elektrooniliselt iseteeninduse kaudu.

Neljapäeva hilisõhtuks oli taotlusi esitatud kokku 20 300, neist elektrooniliselt 17 400 ja linnaosavalitsuste sotsiaalhoolekande osakondades paberkandjal 2900. Esitatud taotlustest on menetletud 8700 ehk 42 protsenti ja toetusi välja makstud kokku 857 300 eurot. Keskmine toetuse summa on 99 eurot.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul vajab osa inimesi ka pärast riikliku automaatse toetusmeetme rakendumist täiendavat abi vajaduspõhise energiatoetuse näol, mida saab taotleda linnalt. «Elektroonilise iseteeninduse taotlen.tallinn.ee suur kasutajate hulk näitab, et taotluse esitamine veebi kaudu on inimestele mugav ja jõukohane. Taotluse esitamine elektrooniliselt peaks praeguse kõrge koroonaviirusega nakatumise näitaja juures olema esimene eelistus, et oma tervist hoida. Vajadusel võiksid digipädevamad inimesed aidata oma lähedastel taotlust esitada,» ütles Beškina.

Energiatoetuse taotlus on soovitav esitada iseteeninduse taotlen.tallinn.ee kaudu. Kohapeal taotluse esitamiseks tuleks eelregistreerida telefoni teel oma rahvastikuregistrijärgses linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnas, seeläbi saavad linnaosad tagada inimeste hajutamise ning hoida linlaste ja ka töötajate tervist.

Täiendavalt pakuvad energiahüvitise taotluse esitamisel abi kõik Tallinna keskraamatukogu teenindusosakonnad ja haruraamatukogud, kuid ka selleks tuleb end eelregistreerida e-kirja või telefoni teel, valides omale sobiva haruraamatukogu. Raamatukogude asukohad ja lahtiolekuajad leiab aadressilt www.keskraamatukogu.ee

Raamatukoguhoidjad aitavad eesti ja vene keeles soovijaid vajaliku info hankimisel ja juhendavad taotluse täitmisel. Raamatukoguhoidjad aitavad arvete allalaadimisel ettevõtete e-teenindusest või lugeja e-postkastist ning dokumentide skaneerimisel ja printimisel. Raamatukogust saab ka nõu selle kohta, kui läheb vaja lisadokumente (juhul kui näiteks arvel puuduvad õiged mõõtühikud). Raamatukokku tulles tuleks kaasa võtta vajalikud dokumendid paberkandjal või elektrooniliselt ning ID-kaart, Mobiil-ID või Smart-ID koos kehtivate PIN-koodidega. Tallinna keskraamatukogu YouTube'ist leiab ka energiakulude hüvitamise taotlemise videojuhendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles