FOTO Täna jõuab ringlusse uue ilmega kaheeurone münt

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mündid.
Mündid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Pank teatas, et tänasest on ringluses Eesti Kirjameeste Seltsi 150. aastapäevale pühendatud kaheeurone münt, mida vermiti kokku miljon tükki. 

Uutel pühendusmüntidel on kujutatud avatud raamatut, mille ühel lehel on Eesti Kirjameeste Seltsi esimeselt presidendilt Jakob Hurdalt pärinev lause «Kui me ei saa suureks rahvaarvult, peame saama suureks vaimult» ja Eesti Kirjameeste Seltsi asutamisaasta 1872. Viljandis asutatud ja Tartus tegutsenud selts panustas eestikeelse kirjanduse edendamisse, et selle kaudu tõsta Eesti rahva kultuuritaset.

Kirjameeste seltsile pühendatud münt.
Kirjameeste seltsile pühendatud münt. Foto: Eesti Pank

Uued erikujundusega 2-eurosed käibemündid jõuavad pankade ja jaekaubanduse kaudu käibele tänasest ja kehtivad ametliku maksevahendina kogu euroalal.

Mündikaartide tiraaž on aga 10 000 ja üks kaart maksab 10 eurot.

Müntide ja mündikaartide müük algab täna kell 13 Omniva e-poes. Eesti Panga muuseumipoest saab münte soetada alates 22. märtsist

Münte vermiti miljon tükki, millest 10 000 on BU (brilliant uncirculated, ringlemata kõrgläikega) kvaliteediga ja pakendatud meenetootena mündikaarti. Mündid vermiti Soome rahapajas.

Mündi kujundas disainer Riho Luuse. Tema kavandi järgi valmisid ka Paul Keresele pühendatud 2-eurone münt 2016. aastal ning hansalinn Tallinnale pühendatud kuld- ja hõbemünt 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles