Prokuratuur lõpetas Imre Arakase kriminaalasja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk enne rünnet: kohe, kui see pilt tehtud sai, lõi Imre Arakas fotograafi jalaga.
Hetk enne rünnet: kohe, kui see pilt tehtud sai, lõi Imre Arakas fotograafi jalaga. Foto: Heiki Rebane

Põhja prokuratuur lõpetas avaliku menetlushuvi puudumise tõttu kriminaalmenetluse BNSi fotograafi löömises kahtlustatud Imre Arakase suhtes.

Põhja prokuratuuri teatel lähtuti sellest, et kahtlustatava süü ei ole kuriteo toimepanemises suur, kahtlustatav ja kannatanu on leppinud ning kannatanu ei soovi menetluse jätkamist.

Kriminaalasjas esitati Imre Arakasele kahtlustus kehalises väärkohtlemises, mis seisnes selles, et ta lõi ühel korral kannatanut jalaga vastu kätt. Tegemist on teise astme kuriteoga, mille eest näeb karistusseadustik ette karistusena rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kriminaalmenetluse lõpetamisel võttis prokuratuur lisaks süü suuruse hindamisel ühtlasi arvesse asjaolu, et kahtlustataval puudusid kuriteo toimepanemise hetkel kehtivad kriminaal- ja väärteokaristused.

Ühtlasi määrati kahtlustatavale kohustuseks tasuda viie kuu jooksul kriminaalmenetluse kulud summas 61,45 eurot ning kohustus maksta riigituludesse 400 euro suurune summa.

Organiseeritud kuritegevusega kuulsust kogunud Imre Arakas ründas mullu 19. detsembril Harju maakohtus teda õues pildistanud uudisteagentuuri BNS fotograaf Heiki Rebast.

Enne kohtuotsuse ettelugemist kohtumaja välistrepil Arakast ja tema tuttavat Enriko Kasemaad oodanud BNSi fotograafi tabas rünnak hetkel, kui ta kohtuhoonesse saabunud Arakast ja Kasemaad pildistama asus.

Kui Arakas kostitas fotograafi paari jalahoobiga, siis tema sõber Kasemaa jätkas verbaalset rünnakut pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist. Ta ütles BNSi fotograafile, et too on julge poiss ja peaks ettevaatlik olema, sest õhtul võivat tema kodutrepikojas kollid ees oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles