Mehhikos tapsid narkokurjategijad eramajas üheksa inimest (1)

Copy
Mehhiko sõdurid tänaval, kus veresaun aset leidis.
Mehhiko sõdurid tänaval, kus veresaun aset leidis. Foto: IMELDA MEDINA/Scanpix

Mehhiko keskosas tapsid narkokurjategijad rünnakus eramajale üheksa inimest, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

«Kuue mehe ja kolme naise hukkamine raputas tavaliselt rahuliku Atlixco linna keskklassi linnajagu,» ütles Puebla osariigikuberner Miguel Barbosa.

«Esialgse informatsiooni kohaselt oli tegemist narkootikumide müügi ja levitamise kohaga,» ütles kuberner pressikonverentsil.

Esialgu pole ohvrite isikud tuvastatud.

Tundmatuks jääda soovinud pealtnägija kirjeldas ajakirjanikele, et relvastatud mehed saabusid veoautodega, sisenesid majja ja hakkasid tulistama.

Mehhikos on pärast vastuolulise narkovastase sõjalise operatsiooni käivitamist 2006. aastal registreeritud üle 340 000 mõrva. Enamik ohvreid on tapetud narkokurjategijate omavahelises võimuvõitluses.

Eelmisel kuul tapeti Michoacani osariigis aset leidnud relvastatud rünnakus 17 inimest. Sotsiaalmeedias levinud videol võis näha, kuidas relvastatud mehed sihtisid ülestõstetud kätega seina ääres seisvat inimrühma ja avasid siis ohvrite pihta tule. Valitsus teatas, et ei saa kinnitada hukkunute arvu, kuna surnukehasid ei leitud. Kohapealt koguti siiski 11 võimaliku ohvri DNA-proovid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles