Eesti Panga uus juht Ardo Hansson lahkub Maailmapangast aprillis

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga tulevane president Ardo Hansson (vasakul) koos oma eelkäija Andres Lipstokiga.
Eesti Panga tulevane president Ardo Hansson (vasakul) koos oma eelkäija Andres Lipstokiga. Foto: Liis Treimann

Eile ametlikult Eesti Panga presidendiks kinnitatud Ardo Hansson ütles Postimehele, et lahkub oma praeguselt töökohalt Maailmapangas tõenäoliselt aprillis. «Kuulsin natuke aega tagasi, et olen kinnitatud,» ütles Hansson. «Tunne on hea, selles mõttes, et on selge, mida teha, tunne on praegu väga hea.»

President Toomas Hendrik Ilves allkirjastas eile otsuse, millega nimetas Hanssoni Eesti Panga presidendiks. Eesti Panga nõukogu tegi valiku juba eelmisel sügisel, kuid arvestades varasemaid kogemusi, polnud tema kinnitamine kuni presidendi allkirjani lõplikult selge.

Kuigi täpne kuupäev pole veel kindel, loodab Hansson lahkuda Maailmapangast aprillis, et valmistuda uueks kohustuseks.

«Eesti Panka sisseelamine on kõige tähtsam, loodan seda teha ka enne esimest ametlikku tööpäeva – käia pangas, inimestega rääkida, õppida,» lausus ta.
 

Hansson märkis, et on lõpetamas maailmapangas üht suurt projekti: esmaspäeval ilmub 400-leheküljeline analüüs, mis käsitleb Hiina ees seisvaid proovikive eelseisva 20 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles