EKRE pärib Kõlvartilt aru Vene gaasil töötavate katlamajade kohta

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Gaasikatlamaja.
Gaasikatlamaja. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu EKRE fraktsiooni esindajad esitasid linnapea Mihhail Kõlvartile arupärimise Tallinna vanade katlamajade kohta, mis töötavad ainult gaasiküttel.

Volikogu EKRE fraktsiooni esimees Mart Kallas ja fraktsiooni liige Argo Luude küsivad linnapealt, kas nende katlamajade puhul on olemas alternatiiv Vene gaasile.

«Kas Tallinnal on plaan puhuks, kui gaasitarned lõppevad ja kuidas plaanitakse kütta kortermaju, mis on nende katlamajade kliendid? Kõnealused katlamajad on väga amortiseerunud, kas on olemas plaan nende renoveerimiseks või uute katlamajade ehitamiseks? Milline on ajakava?» küsivad arupärimise esitajad.

Arupärijad juhivad tähelepanu sellele, et nende katlamajade klientide toasooja hind on kallinenud märgatavalt. «Kas on plaan elanikke toasooja arvete tasumisel toetada? Keda ja millistel alustel toetatakse?» küsivad linnavolinikud.

Samuti tahavad nad seoses rohepöörde ja Tallinnale antud rohelise pealinna tiitliga teada, kuidas näeb välja tallinlaste soojaga varustamine aastal 2030.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles