Helina Rüütel särab sulgpalliturniiridel

Lenel Karu
Copy
Helina Rüütel andis klubi edusse Tšehhi liigas suure panuse.
Helina Rüütel andis klubi edusse Tšehhi liigas suure panuse. Foto: Oleg Hartsenko

Viimaste nädalavahetuste jooksul on ennast tugevalt tõestanud Tartust Triitoni sulgpalliklubist pärit Helina Rüütel, kes on teinud Itaalia kõrgliigas häid tulemusi. Oma koduklubiga Piume d’Argento BC saavutas ta möödunud nädalavahetusel Serie A-s suurepärase tulemuse, kui käis väljakul viies paarismängus, millest kõik võitis.

Kohe avapaaris mängis ta koos sakslanna Hannah Pohliga üle Laura Santos Iglesiase ja Rebecca Tognetti 21:12, 21:15.

Lõppseisu 4:1 vormistaski just Rüütel koos teise Saksamaa kodakondse Luis Aniello La Roccaga segapaarismängus, kus nad alistasid Rebecca Tognetti ja Luca Tobias Bellazzi 21:9, 21:11.

Põnevam mängupilt

Tartu juurtega sulgpallur ütles, et välisliiga suur eelis on, et saab võistelda väga erinevate vastastega, mis muudab mängimise põnevaks. «Klubid on kokku toonud häid mängijaid kogu maailmast ning tase on ühtlane. Raske on ennustada, kes võidab,» selgitas Rüütel.

Teine kohtumine peeti Sitsiilia klubi Citta di Palermo BCga, mille mängijad olid visad vastased. Naiste paarismängus anti Rüütlile puhkust, aga võidu saavutasid siiski tema klubikaaslased. Kohtumise lõpp jäi segapaaride otsustada, Rüütel kindlustas seal oma mänguga taas võidu. Viimasena astus Rüütli koduklubile vastu esimese kolme vooru järel liidrikohal olnud RA System BC Milano. Heitlus Milano klubiga sai samuti lahenduse alles viimases matšis ning võidu tõi taas tartlanna hea töö koos paarilise Hannah Pohliga.

Naispaarismäng on prioriteet

Rüütel ütles, et talle meeldib mängida nii nais- kui ka segapaarismängu, sest need täiendavad teineteist. «Prioriteet on naispaarismäng, mille nimel treenin iga päev. Segapaarismängus võtan rohkem vabamalt ja lõbusamalt, kuna sellele pole nii suuri ootusi seatud,» kirjeldas ta.

Varem peeti tuline lahing veebruari viimasel nädalavahetusel Serie A-s Malles Venostas, kus Rüütli koduklubi Piume d’Argento BC sai kirja kaks võitu, ühe kaotuse ja 11 punkti ning oli kolme vooru järel viiendal kohal. Tol korral oli Helina Rüütel kuuest paarismängust võidukas viies.

Praegu valmistub Rüütel aprilli alguses toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks ning augustis plaanib osa võtta maailmameistrivõistlustest. «Praegu treenin, et ajastada oma parim vorm EMiks, seal on eesmärk võita medal. Suvel plaanime teha pikemalt üldkehalist treeninguperioodi, et sügisel olla tugevamas füüsilises vormis,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles