VIDEO Erki Savisaar: ma ei ole riigimetsa raiemahu suurendamisele toetust avaldanud! (3)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Otse Postimehest stuudios oli Erki Savisaar.
Otse Postimehest stuudios oli Erki Savisaar. Foto: Andres Haabu

Riigimetsas peetakse sel kevadel lindude pesitsusrahu sarnaselt eelmise aastaga, kuid erametsas jääb lindude tapmine ja pesade hävitamine lõviosas omaniku südametunnistusele. Esmaspäevast abistab metsamajandajaid keskkonnaameti värviline metsaaabits.

«Eelmisel aastal sõltus kõik sellest, kuidas keegi kaebas, siis tänavu suuname oma ameti jõud sinna, kus on rohkem linde ja kontrollime neid alasid nii ennetavalt kui tagantjärele,» selgitas keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra. «Meil on välja töötatud vastav juhend, millega esmaspäevast saavad kõik tutvuda, seal on värvide järgi ära näidatud – sinine, kollane ja punane. Suuname oma järelevalve punasele värvile, mille all on vanad metsad ja metsatüübid, kus on rohkem linde ning kaitsealad. Nendel aladel, kus on linde vähem, oleme leidnud sellise kompromissi, kus on arvestatud nii metsa- kui energiamajanduse soovidega.»

Vakra lisas, et kui mets on märgistatud punase värviga, siis näitab see, et selles metsas on kindlasti linnud pesitsemas. Kui keegi punaseks märgitud metsa ikka maha võtma läheb ja keskkonnaamet sellest teada saab, pole mõtet protesteerida, kui ametnikud tulevad, metsaraie peatavad ja menetlust alustavad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles